Μας λείπουν 22,8 δισ. ευρώ - Αγώνας δρόμου για να κλείσει η τρύπα - iefimerida.gr

Μας λείπουν 22,8 δισ. ευρώ - Αγώνας δρόμου για να κλείσει η τρύπα

Μας λείπουν 22
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Μετά από τη...βροχή καλών ειδήσεων αναφορικά με τη πορεία των εσόδων και του Ελλείμματος τον Δεκέμβριο, ήρθαν τα στοιχεία της Γενικής Κυβέρνησης για το 11μηνο που επιβεβαίωσαν όσους είχαν επισημάνει εξαρχής ότι πολλά θα κριθούν από τη πορεία των δαπανών στα ασφαλιστικά Ταμεία και στα νοσοκομεία.

Με βάση τα στοιχεία του 11μηνου, το ταμειακό Έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης διαμορφώθηκε στα 22,8 δισ ευρώ δηλαδή στο 10,5% του ΑΕΠ απέχοντας πολύ από τις τελευταίες εκτιμήσεις για συγκράτηση του στα επίπεδα του 9,5- 9,6%.

Ωστόσο, δεν μπορεί να μην συνεκτιμήσει κανείς ότι ο Δεκέμβριος- τουλάχιστον ως προς τα στοιχεία του Κρατικού Προϋπολογισμού- έκρυβε θετικές εκπλήξεις, όπως επίσης ότι ήδη τον Νοέμβριο καταγράφηκε μικρή έστω μείωση του Ελλείμματος της Γενικής Κυβέρνησης σε σχέση με τον Οκτώβριο, κάτι που σημαίνει πολύ απλά ότι θα πρέπει να αναμένει κανείς και τα στοιχεία του Δεκεμβρίου για τη Γενική Κυβέρνηση, προκειμένου να έχει σαφέστερη εικόνα για το Έλλειμμα του 2011. Δεν πρέπει να ξεχνάει, άλλωστε, κανείς ότι το έτος κλείνει στο τέλος Φεβρουαρίου, επιτρέποντας περαιτέρω διορθωτικές κινήσεις στο σκέλος των εσόδων...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ