Μεγάλη πορεία του ΠΑΜΕ για τις αποφάσεις του Eurogroup - iefimerida.gr

Μεγάλη πορεία του ΠΑΜΕ για τις αποφάσεις του Eurogroup

Φωτογραφία: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συλλαλητήριο πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ με εκκίνηση την πλατεία Ομονοίας, αντιδρώντας όπως αναφέρει, στις συνεχείς περικοπές μισθών και συντάξεων που οδηγούν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους σε φτώχεια και εξαθλίωση.

Να σημειωθεί, ότι στην πορεία συμμετείχαν 10.000 άνθρωποι διαδηλώνοντας κατά των αποφάσεων του Eurogroup της Δευτέρας, ενώ παράλληλες πορείες πραγματοποιήθηκαν σε Θεσσαλονίκη και Πειραιά.

Μεγάλη πορεία του ΠΑΜΕ για τις αποφάσεις του Eurogroup | iefimerida.gr 0

Ο Γιώργος Πέρρος μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, δήλωσε ότι με τη σημερινή κινητοποίηση «στέλνουμε μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν θα συμβιβαστούμε, δεν θα υποχωρήσουμε και δεν πρόκειται να δεχτούμε όλα αυτά τα μέτρα που φέρνει τώρα με την αξιολόγηση». Το ΠΑΜΕ, τόνισε ο κ. Πέρρος, θέτει ως βασικά αιτήματα «κατώτερο μισθό στα 751 ευρώ, κοινωνική ασφάλιση, δημόσια και δωρεάν παιδεία και υγεία και συνολικά μια ζωή με σύγχρονα δικαιώματα».

Μετά τις ομιλίες μελών του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή απ’ όπου στάλθηκε το μήνυμα ότι θα υπάρξουν νέοι αγώνες και κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα, «για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών».

«Με τις χθεσινές αποφάσεις του eurogroup βλέπουμε για πολλοστή φορά πού οδηγούν οι δήθεν σκληρές διαπραγματεύσεις και οι κόκκινες γραμμές. Σαν τη μέρα της μαρμότας ο εργαζόμενος λαός έρχεται κατάματα να αντιμετωπίσει νέα μέτρα που έρχονται να προστεθούν στις ήδη βάρβαρες πολιτικές πτώχευσης των προηγούμενων ετών.

Μεγάλη πορεία του ΠΑΜΕ για τις αποφάσεις του Eurogroup | iefimerida.gr 1

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ κάνοντας το μαύρο –άσπρο, επαναλαμβάνει τη γνωστή λογική της Ν.Δ., 0+0= 14%. Τώρα η κυβέρνηση με τη συμφωνία αυτή θα αφαιρεί 1000 από τους εργαζόμενους, θα δίνει πίσω 100 και αυτό το παρουσιάζει ως δημοσιονομικά ουδέτερο. Όπως βάφτισε το εφάπαξ βοήθημα από το ματωμένο πλεόνασμα, ως 13η σύνταξη, τώρα προχωρά στον επαναυπολογισμό των συντάξεων και την έως και 30% επιπλέον μείωση της σύνταξης, τη λεγόμενη προσωπική διαφορά, που είναι στο τραπέζι του Προκρούστη και προβάλλει ως αντίμετρο ίσως την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. Μείωση του αφορολόγητου στα επίπεδα του «Εθνικού εισοδήματος Αλληλεγγύης» αρπάζοντας έως και ένα μισθό από τους εργαζόμενους ισχυρίζονται ότι ως αντίμετρο θα μειώσουν τη φορολογία των επιχειρηματικών ομίλων για να δημιουργήσουν δήθεν νέες θέσεις εργασίας.

Μεγάλη πορεία του ΠΑΜΕ για τις αποφάσεις του Eurogroup | iefimerida.gr 2


Μας σερβίρουν στο πιάτο όλες τις απαιτήσεις των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων.
Στο χέρι μας, στην οργάνωση μας και στους αγώνες μας για κάλυψη των απωλειών, τη διεκδίκηση των πραγματικών μας αναγκών βρίσκεται η λύση, η μαχητική απάντηση που πρέπει να δοθεί στην επίθεση ΕΕ ΔΝΤ Μονοπωλίων των κυβερνήσεων και των κομμάτων που τους υπηρετούν», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Μεγάλη πορεία του ΠΑΜΕ για τις αποφάσεις του Eurogroup | iefimerida.gr 3



Στο συλλαλητήριο στην Ομόνοια, παρευρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, οποίος σημείωσε στο μήνυμά του: «Την ώρα που η κυβέρνηση γράφει, σκηνοθετεί και παίζει ταυτόχρονα σε αυτό το νέο επεισόδιο του σίριαλ - του χιλιοπαιγμένου σίριαλ - εξαπάτησης του ελληνικού λαού, εμείς βρισκόμαστε εδώ, στον αγώνα, μπροστά με την εργατική τάξη, το υπόλοιπο λαϊκό κίνημα για να βροντοφωνάξουμε δεν πάει άλλο, δεν αντέχει ο λαός μας νέα μέτρα ενάντια στο εισόδημά του, ενάντια στην ίδια τη ζωή τη δικιά του και των παιδιών του. Εδώ βρίσκεται η ελπίδα, στον αγώνα, στην πάλη, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ για να μπορέσει να ανοίξει ένας καλύτερος δρόμος για εμάς, για τα παιδιά μας, για το σύνολο του ελληνικού λαού».

Μεγάλη πορεία του ΠΑΜΕ για τις αποφάσεις του Eurogroup | iefimerida.gr 4
Μεγάλη πορεία του ΠΑΜΕ για τις αποφάσεις του Eurogroup | iefimerida.gr 5
Μεγάλη πορεία του ΠΑΜΕ για τις αποφάσεις του Eurogroup | iefimerida.gr 6
Μεγάλη πορεία του ΠΑΜΕ για τις αποφάσεις του Eurogroup | iefimerida.gr 7
Μεγάλη πορεία του ΠΑΜΕ για τις αποφάσεις του Eurogroup | iefimerida.gr 8
Μεγάλη πορεία του ΠΑΜΕ για τις αποφάσεις του Eurogroup | iefimerida.gr 9

Πηγή Φωτό: SOOC & Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΜΕ ΠΟΡΕΙΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ