Στη «φάκα» της αστυνομίας ο Σομαλός που είχε δραπετεύσει το Σάββατο - iefimerida.gr

Στη «φάκα» της αστυνομίας ο Σομαλός που είχε δραπετεύσει το Σάββατο

Φωτογραφία: Menelaos Myrillas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνελήφθη μετά από τις τρεις μέρες ο 26χρονος Σομαλός, ο οποίος το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου είχε καταφέρει να αποδράσει μέσα από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Ο 26χρονος εντοπίστηκε την Τρίτη στις 14:00 το μεσημέρι στην περιοχή της Κυψέλης, συνελήφθη και οδηγήθηκε και πάλι στα κρατητήρια του οικείου αστυνομικού τμήματος.

Ο νεαρός στις 15:30 το μεσημέρι του Σαββάτου είχε μεταφερθεί από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κυψέλης στα δικαστήρια καθώς είχε συλληφθεί για παραβίαση περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί για καταδικαστικές αποφάσεις κλοπών. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, και ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος δεν φορούσε χειροπέδες, ξέφυγε της προσοχής των αστυνομικών, έτρεξε, πήδηξε τα κάγκελα των δικαστηρίων και τράπηκε σε φυγή.

Από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση και είχε σχηματισθεί δικογραφία σε βάρος των αστυνομικών για ελευθέρωση κρατουμένου.

Νωρίτερα είχε αποδράσει μέσα από το Β΄Αστυνομικό Τμήμα Γλυφάδας ο 57χρονος Αρμένιος, που τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης στη συμβολή των οδών Παπανδρέου και Πανιωνίας είχε εντοπιστεί από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ να κινείται με κλεμμένο αυτοκίνητο. Ο άνδρας που ήταν δραπέτης από το 2012, είχε ψεκάσει δύο από τους αστυνομικούς με σπρέι πιπεριού στο πρόσωπο, προκειμένου να ξεφύγει. Οι άλλοι δύο αστυνομικοί τον συνέλαβαν ενώ οι «ψεκασμένοι» μεταφέρθηκαν στο Ασκληπιείο Νοσοκομείο Βούλας με κάψιμο στα μάτια και το πρόσωπο. Ο 57χρονος, στις 13:50 το μεσημέρι του Σαββάτου, μόλις ο αστυνομικός άνοιξε την πόρτα στο κελί, προκειμένου να μοιράσει το γεύμα στους κρατούμενους, ο κατηγορούμενος τον τράβηξε βίαια μέσα, τον έριξε στον τοίχο και το έβαλε στα πόδια. Ο αστυνομικός επιχείρησε να τον καταδιώξει, ωστόσο αντιλαμβανόμενος ότι η πόρτα του κελιού ήταν ανοικτή και υπήρχε κίνδυνος μαζικής απόδρασης, επέστρεψε πίσω για να κλείσει την πόρτα και να ειδοποιήσει συναδέλφους του προκειμένου να τον αναζητήσουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σομαλία Σχολή Ευελπίδων δραπέτης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ