Σπίρτζης: Σήμερα γιορτάζουμε την έξοδο από την κρίση! [βίντεο] -Πάρτι στο Τwitter - iefimerida.gr

Σπίρτζης: Σήμερα γιορτάζουμε την έξοδο από την κρίση! [βίντεο] -Πάρτι στο Τwitter

Φωτογραφία: Intimenews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το αποτέλεσμα του Eurogroup της Δευτέρας όπως φαίνεται από δηλώσεις κορυφαίων στελεχών της.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης δήλωσε από τα Ιωάννινα όπου εκπροσωπεί την κυβέρνηση στις επετειακές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης από τον τουρκικό ζυγό ότι γιορτάζουμε την έξοδο από την κρίση!

«Η σημερινή ημέρα, η απελευθέρωση της πόλης των Ιωαννίνων, συμπίπτει με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί μετά από πολύ μεγάλη μάχη για τη χώρα. Όπως στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο το ηθικό φρόνημα των Ελλήνων είχε ανέβει και με την απελευθέρωση της πόλης άνοιξε ο δρόμος για την απελευθέρωση της υπόλοιπης Ελλάδας, γιορτάζουμε σήμερα και την έξοδο από την κρίση με τις προσπάθειες που έχουν γίνει και τελεσφορούν να βγει επιτέλους ο ελληνικός λαός από το χάλι που μπήκε τα τελευταία χρόνια. Πιστεύουμε πως τελειώνει αυτός ο κατήφορος, τελειώνει η ύφεση», δήλωσε ο υπουργός, μετά την παρέλαση.

Από τα Ιωάννινα, ανήμερα της επετείου για την απελευθέρωση της πόλης, γιορτάζουμε σήμερα και την έξοδο από την κρίση. https://t.co/6zdvA3wZ5m

Πάρτι στο twitter: Και την Κυριακή γιορτάζουμε τον Καρνάβαλο!

Φυσικά οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν έχασαν ευκαιρία και σχολίασαν αιχμηρά τις δηλώσεις του υπουργού Υποδομών

Σπίρτζης: Σήμερα γιορτάζουμε την έξοδο από την κρίση! [βίντεο]  -Πάρτι στο Τwitter | iefimerida.gr 0
Σπίρτζης: Σήμερα γιορτάζουμε την έξοδο από την κρίση! [βίντεο]  -Πάρτι στο Τwitter | iefimerida.gr 1

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης. Οπως δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 «έχουμε μια "νέα κατάσταση" μετά την απόφαση του Εurogroup. Μιλάμε για τη "μετά το Μνημόνιο"» περίοδο, έχουμε μια μετατόπιση από τη φάση της λιτότητας στη φάση "μετά τη λιτότητα"».

Οπως εξήγησε ο Γ. Δραγασάκης «η προσπάθεια συνεχίζεται. Απλώς, εκτιμούμε ότι αυτή συνεχίζεται από καλύτερες θέσεις, έχουμε μια νέα αφετηρία γενικά. Αναγνωρίζεται η πρόοδος που έχει συντελεστεί στην πορεία της χώρας μας. Μιλούν όλοι - ή τουλάχιστον μίλησαν χθες ο κ. Ντάισελμπλουμ και οι υπόλοιποι - ότι συζητούμε για την ολοκλήρωση του προγράμματος και για τη μετά το Μνημόνιο περίοδο. Μιλούμε για ένα νέο μείγμα πολιτικής-αυτοί μιλούν κι εμείς το συμμεριζόμαστε». Προσέθεσε δε ότι «μιλούμε για μία κατάσταση όπου έχουμε μετατόπιση, όπως είπε και ο κ. Ντάισελμπλουμ, από τη φάση της λιτότητας σε μια νέα φάση που εγώ θα την πω μετά τη λιτότητα. Δηλαδή, μια φάση που θα έχουμε ανάπτυξη, τον ρυθμό της θα τον συζητήσουμε. Είναι μια φάση που θα έχουμε μείωση της ανεργίας, πάλι η ταχύτητα είναι ζητούμενο. Είναι μια φάση που θα έχουμε στοχευμένες φορολογικές ελαφρύνσεις. Είναι μια καινούργια κατάσταση. Αντί να πάρουμε νέα μέτρα λιτότητας η συμφωνία προβλέπει ότι θα ληφθούν μέτρα τα οποία θα εξισορροπηθούν με άλλα μέτρα έτσι ώστε το δημοσιονομικό αποτέλεσμα να είναι μηδέν. Αυτό σημαίνει όχι νέα λιτότητα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ