Νομικός «πόλεμος» για τα 103 εκατ. ευρώ της Energa - iefimerida.gr

Νομικός «πόλεμος» για τα 103 εκατ. ευρώ της Energa

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νομικός πόλεμος για το πού θα αποδοθούν τα 103 εκ. ευρώ που παραμένουν δεσμευμένα για την υπόθεση των εταιριών Energa-Hellas Power.

H μάχη επιχειρημάτων δόθηκε και σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, με τους δικηγόρους του Αχιλλέα Φλώρου να υποστηρίζουν ότι τα 83 από τα 103 εκ. ευρώ πρέπει να αποδοθούν άμεσα στο δημόσιο και στους δήμους, καθώς οφείλονται από την παρακράτηση του ΕΕΤΗΔΕ και των δημοτικών τελών σε 260 δήμους. Μάλιστα τόνισαν ότι το επίμαχο ποσό είναι ακατάσχετο, αποτελεί δημόσιο έσοδο και πρέπει να μπει το δίχως άλλο στα ταμεία. Θέση με την οποία συμφώνησαν και οι νομικοί παραστάτες των δήμων.

Οι συνήγοροι του ΛΑΓΗΕ υποστήριξαν όμως, ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί από την απόδοση των χρημάτων κανένα από τα παθόντα νομικά πρόσωπα και συνεπώς πρέπει να δοθούν χρήματα αναλογικά και σε ΛΑΓΗΕ και ΑΔΜΗΕ, τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας προς τις εταιρίες Energa-Hellas Power.

Το δικαστήριο ωστόσο, λόγω της σειράς αιτημάτων που υποβλήθηκαν για αποδέσμευση τραπεζικών λογαριασμών αλλά και των νομικών ζητημάτων που τέθηκαν, διέκοψε την συνεδρίαση του για τις 7 του Μάρτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δίκη Energa-Hellas Power ΛΑΓΗΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ