Το Λιμενικό διαψεύδει το «περιστατικό» στα Ιμια -Δεν προσέγγισε τουρκικό σκάφος - iefimerida.gr

Το Λιμενικό διαψεύδει το «περιστατικό» στα Ιμια -Δεν προσέγγισε τουρκικό σκάφος

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε διάψευση τουρκικών δημοσιευμάτων, σύμφωνα με τα οποία τουρκική ακταιωρός προσέγγισε το πρωί της Τρίτης τα Ίμια, προχώρησε το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος.

«Με αφορμή οπτικοακουστικό υλικό (βίντεο) που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδες αναφορικά με προσέγγιση τουρκικής ακταιωρού σήμερα το πρωί στα Ίμια, από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής γνωρίζεται ότι δεν διαπιστώθηκε κάτι τέτοιο, ενώ στην περιοχή βρίσκεται συνεχώς περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ», αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι η Hurriyet παρουσίασε στην διαδικτυακή της έκδοση βίντεο με πλοιάριο της τουρκικής ακτοφυλακής να «δένει» ανάμεσα στις δύο βραχονησίδες των Ιμίων

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο πλοιάριο επέβαιναν 5 Τούρκοι αξιωματικοί. Το πλοιάριο έμεινε ακίνητο για δέκα λεπτά στη διάρκεια των οποίων αξιωματικοί άρχισαν να τραβούν φωτογραφίες και βίντεο.

Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, ένα ελληνικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού βρισκόταν σε απόσταση ενός μιλίου από το τουρκικό πλοιάριο, δηλαδή από την Καλόλιμνο.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ίμια Τουρκία λιμενικό σώμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ