Ηurriyet: Σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής «έδεσε» στα Ιμια [βίντεο] - iefimerida.gr

Ηurriyet: Σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής «έδεσε» στα Ιμια [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βίντεο ντοκουμέντο με πλοιάριο της τουρκικής ακτοφυλακής να «δένει» ανάμεσα στις δύο βραχονησίδες των Ιμίων παρουσιάζει η Hurriyet στην διαδικτυακή της έκδοση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο πλοιάριο επέβαιναν 5 Τούρκοι αξιωματικοί. Το πλοιάριο έμεινε ακίνητο για δέκα λεπτά στη διάρκεια των οποίων αξιωματικοί άρχισαν να τραβούν φωτογραφίες και βίντεο.

Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, ένα ελληνικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού βρισκόταν σε απόσταση ενός μιλίου από το τουρκικό πλοιάριο, δηλαδή από την Καλόλιμνο.

Επιπλέον τονίζεται ότι ένα πλοίο 170 μέτρων της τουρκικής εταιρείας «Powership Μαύρη Θάλασσα» με την ονομασία «Yasinbe» πέρασε από την περιοχή των Ιμίων κινητοποιώντας την ελληνική ακτοφυλακή. Το ελληνικό σκάφος αναγκάστηκε να επιστρέψει, όταν σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής ξεκίνησε να κατευθύνεται προς το μέρος του.

Διαψεύδει το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

«Με αφορμή οπτικοακουστικό υλικό (βίντεο) που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδες αναφορικά με προσέγγιση τουρκικής ακταιωρού σήμερα το πρωί στα Ίμια, από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής γνωρίζεται ότι δεν διαπιστώθηκε κάτι τέτοιο, ενώ στην περιοχή βρίσκεται συνεχώς περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ίμια τουρκικο πλοιάριο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ