Ετσι βλέπουν το σώμα τους οι ανορεξικοί -Τα ανατριχιαστικά παραστατικά σκίτσα - iefimerida.gr

Ετσι βλέπουν το σώμα τους οι ανορεξικοί -Τα ανατριχιαστικά παραστατικά σκίτσα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νευρική ανορεξία. Μια διατροφική διαταραχή που αφορά χιλιάδες γυναίκες παγκοσμίως. Μια σοβαρή ψυχική ασθένεια με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία.

Σήμερα οι περισσότεροι πλέον οι περισσότεροι γνωρίζουν για αυτήν και δεν είναι σπάνιο οι μαμάδες να φοβίζουν -με αναφορές σε αυτήν -τα κορίτσια τους, όταν τα βλέπουν να κοιτιούνται καθημερινά στον καθρέφτη τους και να δυσανασχετούν για την εξωτερική τους εμφάνιση ή να μειώνουν αισθητά το φαγητό τους.

Το πρώτο καμπανάκι που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου είναι η άρνηση για διατήρηση ενός υγιούς φυσιολογικού βάρους σε συνδυασμό µε µια διαστρεβλωµένη εικόνα για τον εαυτό τους.

Αναρωτιέστε τι μπορεί να την προκαλέσει;

Οι παράγοντες μπορεί να είναι βιολογικοί, περιβαλλοντικοί αλλά και ψυχολογικοί. Οπως ακριβώς συνέβη με την περίπτωση της 24χρονης εικονογράφου, από το Σίδνεϊ, Κρίστι Μπέγκνελ, η οποία αποφάσισε να μοιραστεί το πρόβλημα υγείας της με έναν πολύ δημιουργικό τρόπο.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο BOVARY.GR πατώντας ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ανορεξία σώμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ