Μπαλαούρας: Δώσαμε μια μεγάλη μάχη ενάντια στο Μνημόνιο και τη χάσαμε, συμβαίνουν αυτά - iefimerida.gr

Μπαλαούρας: Δώσαμε μια μεγάλη μάχη ενάντια στο Μνημόνιο και τη χάσαμε, συμβαίνουν αυτά

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Εμείς ξεκινήσαμε διαφορετικά, ότι δεν θα υποταχθούμε στο Μνημόνιο. Δώσαμε μια μεγάλη μάχη, τη μάχη αυτή τη χάσαμε, δεν την κερδίσαμε. Στην ιστορία συμβαίνουν αυτά, δίνεις μάχες, τις κερδίζεις. Το θέμα είναι να μη χάσουμε τον πόλεμο. Στρατηγική ήττα να μην υποστούμε. Υπεστήκαμε μια τακτική ήττα».

Τα παραπάνω τόνισε ο σήμερα μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας αναφερόμενος στο Eurogroup της Δευτέρας.

Όσον αφορά στα μέτρα και το αν τελικά θα ψηφιστούν εκτίμησε πως δεν θα υπάρξουν βουλευτές που θα αρνηθούν να ψηφίσουν τα μέτρα, τα οποία θα οριστικοποιηθούν από τις συζητήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών, τα οποία επιστρέφουν στην Ελλάδα μετά την Καθαρά Δευτέρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο όλος ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί τη συμφωνία στο Eurogroup «έντιμη και προωθητική». Ταυτόχρονα ενημέρωσε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν συλλογικά και εκτός από την Κοινοβουλευτική Ομάδα θα τεθούν και στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

«Νομίζω πως είμαστε σε ένα καλό δρόμο» επεσήμανε, «Υπάρχουν και "καλά" και "κακά" μέτρα. Αυτά θα προνομοθετηθούν και μεν και τα δε. Τα "κακά" απ’ ό,τι φαίνεται αφορούν στην προσωπική διαφορά στις συντάξεις και το αφορολόγητο», είπε τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κάτι τελεσίδικο.

Ο ίδιος εξήγησε οτι η κυβέρνηση σκέφτεται το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ και να επαναφέρει τον φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας. Όπως εκτίμησε η περικοπή αυτή θα είναι 35% με 40%. Συμφωνα με τον κ. Μπαλαούρα θα επανεξεταστεί η συμμετοχή των επαγγελματιών στο ασφαλιστικό σύστημα, οι συντελεστές ΦΠΑ για την ενέργεια και σε βασικά είδη διατροφής.

«Μπήκαμε σε έναν συμβιβασμό» είπε εξηγώντας ότι στο πλαίσιο αυτο «σας παίρνω 100 ευρώ και σας δίνω άλλα 100» το οποίο θα γίνει αυτόματα και μοιραία «άλλοι θα ευνοηθούν λιγότερο κι άλλοι πολύ λιγότερο».

Επιπλέον τόνισε ότι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν είχε πει ποτέ πως η προνομοθέτηση είναι αντισυνταγματική. «Δεν θα είναι νομοθετικές ρυθμίσεις υπό αίρεση, αυτό δεν μπορεί να γίνει συνταγματικά», δήλωσε. «Δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε συμβιβασμούς και οι συμβιβασμοί έχουν και θετικές και αρνητικές πλευρές», τόνισε.

Όσον αφορά στη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ είπε: «Πριν γίνουν εκλογές τον Ιανουάριο του 2015 είχα γράψει δύο άρθρα που έλεγε ότι δεν έχουμε σχέση με τους ΑΝΕΛ. Η συνεργασία προέκυψε από την ανάγκη αλλά η συνεργασία τη θεωρώ πάρα πολύ καλή, βουλευτές των ΑΝΕΛ στηρίζουν πολλά πράγματα και κάνουν και διορθωτικές κινήσεις. Ο Φίλης όπως κι εγώ έχουμε την άποψη ότι ένα κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, στρατηγικά πρέπει να συνεργάζεται με τη σοσιαλδημοκρατία, αλλά το ΠΑΣΟΚ, όπως η σοσιλαδημοκρατία στην Ευρώπη, έχει αγκαλιαστεί με τη δεξιά».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μάκης Μπαλαούρας μνημόνιο ήττα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ