Πιτσιόρλας για Eurogroup: Eγινε μεγάλο βήμα, μένει πολλή δουλειά ακόμη - iefimerida.gr

Πιτσιόρλας για Eurogroup: Eγινε μεγάλο βήμα, μένει πολλή δουλειά ακόμη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Εγινε ένα μεγάλο βήμα, θετικό χτες, ας μην υπερβάλλουμε, μένει πολλή δουλειά ακόμη» ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του Eurogroup.

Μιλώντας στον realfm 97.8 o κ. Πιτσιόρλας τόνισε ότι «επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η αξιολόγηση να κλείσει το συντομότερο. Εγινε ένα βήμα μεγάλο, θετικό χτες, ας μην υπερβάλλουμε, μένει πολλή δουλειά ακόμη».

Στην επισήμανση ότι η διαπραγμάτευση τωρα αρχίζει επί της ουσίας, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης ανέφερε:

«Ακριβώς. Πρεπει να βρεθεί η τελική ισορροπία. Θεωρώ ότι αν έχει ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου, θα έχουμε πετύχει άριστα τον στόχο μας».

Και πρόσθεσε: «Μέχρι τώρα λέμε ότι το μεγιστό θέμα της οικονομίας αυτή τη στιγμή είναι η φορολογία. Αν πετύχουμε μία σοβαρή μείωση του ΕΝΦΙΑ, αν πετύχουμε σοβαρή μείωση του ΦΠΑ σε συγκεκριμένα προϊόντα, αν αυτά γίνουν είναι παρα πολύ μεγάλα. Η ανταπόδοση στον ελληνικό λαό θα είναι πολλαπλάσια από τις πιθανές απώλειες».

Στο ερώτημα αν οι φοροπαλλαγές θα γίνουν ταυτόχρονα με τα μέτρα ή αργότερα με βάση τα επίσημα αποτελέσματα, ο ίδιος απάντησε:

«Η επιδίωξη είναι να γίνουν ταυτόχρονα. Δεν έχει κλείσει τίποτα ακόμα, πρεπει να περιμένουμε την τελική ισορροπία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πιτσιόρλας αξιολόγηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ