Ιωάννινα: Ενας διαδηλωτής και 7 αστυνομικοί τραυματίες από επεισόδια [βίντεο] - iefimerida.gr

Ιωάννινα: Ενας διαδηλωτής και 7 αστυνομικοί τραυματίες από επεισόδια [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μικροσυμπλοκές ανάμεσα σε αστυνομικούς και αντιεξουσιαστές σημειώθηκαν κατά την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των Μπιζανομάχων, λίγο μετά τις 11, στα Ιωάννινα, όπου γιορτάζουν σήμερα την 104η επέτειο από την απελευθέρωσή τους.

Η ομάδα αντιεξουσιαστών βρισκόταν στο μνημείο και φώναζε αντιφασιστικά συνθήματα, ενώ η παρουσία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά, δυναμίτισε την κατάσταση.

Όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να τους απομακρύνουν σημειώθηκε συμπλοκή και οι αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν με τα κοντάρια από τις σημαίες που κρατούσαν, ενώ, επτά αστυνομικοί έχουν χτυπήσει στο κεφάλι.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε πέντε προσαγωγές.

Ενας διαδηλωτής τραυματίας στο κεφάλι και στο σώμα

Σύμφωνα με το epirusgate ένας από τους 5 διαδηλωτές που προσήγαγαν οι αστυνομικοί μετά τα επεισόδια, νοσηλεύεται με τραύματα στο κεφάλι και το σώμα, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Κατά την αστυνομία, ο διαδηλωτής κατά την προσαγωγή του, ήταν ήδη τραυματισμένος και οι αστυνομικοί λίγο αργότερα, κάλεσαν ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο. Οι γιατροί υπέβαλαν τον τραυματία σε όλες τις απαιτούμενες εξετάσεις και διαπίστωσαν πως φέρει τραύματα στο σώμα και το κεφάλι, ενώ διέγνωσαν διάσειση και νοσηλεύεται στην νευροχειρουργική κλινική.Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Ιωαννίνων Κωνσταντίνος Κίτσιος, σε δηλώσεις του για τον τραυματισμό επτά (7) συναδέλφων του και τα επεισόδια, επέρριψε ευθύνες στην αστυνομική διεύθυνση για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό.

Ιωάννινα: Ενας διαδηλωτής και 7 αστυνομικοί τραυματίες από επεισόδια [βίντεο] | iefimerida.gr 0
Ιωάννινα: Ενας διαδηλωτής και 7 αστυνομικοί τραυματίες από επεισόδια [βίντεο] | iefimerida.gr 1
Ιωάννινα: Ενας διαδηλωτής και 7 αστυνομικοί τραυματίες από επεισόδια [βίντεο] | iefimerida.gr 2
Ιωάννινα: Ενας διαδηλωτής και 7 αστυνομικοί τραυματίες από επεισόδια [βίντεο] | iefimerida.gr 3

Στο νοσοκομείο εφτά αστυνομικοί

Με μώλωπες και θλαστικά τραύματα μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο επτά αστυνομικοί, μετά τα επεισόδια με αντιεξουσιαστές στο μνημείο των Μπιζανομάχων. Τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος θα πάρουν εξιτήριο, καθώς η κατάσταση της υγείας τους δεν είναι ανησυχητική.

Ιωάννινα: Ενας διαδηλωτής και 7 αστυνομικοί τραυματίες από επεισόδια [βίντεο] | iefimerida.gr 4
Ιωάννινα: Ενας διαδηλωτής και 7 αστυνομικοί τραυματίες από επεισόδια [βίντεο] | iefimerida.gr 5

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Αιχμές κατά του Παππά

Σε δηλώσεις τους, ο περιφεριάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, καθώς και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Στέφος, καταδίκασαν τα όσα συνέβησαν. Μάλιστα, ο κ. Στέφος ανέφερε πως η παρουσία ενός ανθρώπου μέλους εγκληματικής οργάνωσης που ψέλνει τον ύμνο των ναζί είναι από μόνη της πρόκληση και κατήγγειλε ότι κατά τη διάρκεια της δοξολογίας μέσα στη Μητρόπολη Ιωαννίνων ο κ. Παππάς υπήρξε προκλητικός, καθώς με φασιστικό και ιταμό τρόπο αγνόησε το πρωτόκολλο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ