«Ivanka-mania» στην Κίνα -Εταιρείες τρέχουν να κατοχυρώσουν το όνομά της για καταναλωτικά αγαθά - iefimerida.gr

«Ivanka-mania» στην Κίνα -Εταιρείες τρέχουν να κατοχυρώσουν το όνομά της για καταναλωτικά αγαθά

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι κινεζικές εταιρείες έχουν τρελαθεί με την Ιβάνκα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα South China Morning Post τουλάχιστον 65 εταιρείες, από ποτοποιίες μέχρι βιομηχανίες που παράγουν ταπετσαρίες έχουν καταθέσει αίτηση για να χρησιμοποιούν ως σήμα κατατεθέν τους το όνομα της κόρης του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι μια εταιρεία αδυνατίσματος που εδρεύει στο Πεκίνο κατέθεσε δέκα αιτήσεις για να χρησιμοποιεί το “Ivanka” σε καλλυντικά και συμπληρώματα διατροφής, σύμφωνα με πληροφορίες που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο του Γραφείου Εμπορικών Σημάτων του υπουργείου Βιομηχανίας και Εμπορίου.

Μια άλλη εταιρεία, η Fujian Yingjie Commodity Company ζήτησε μία εβδομάδα μετά τη νίκη του Τραμπ στις εκλογές, να χρησιμοποιεί το “Ivanka” για τις σερβιέτες που κυκλοφορεί στο εμπόριο.

Η South China Morning Post λέει ότι η αρμόδια υπηρεσία εξετάζει τις αιτήσεις, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν έχει δεκτή κάποια απ’ αυτές.

Η Ιβάνκα Τραμπ έγινε πρόσφατα πρωτοσέλιδο όταν η αλυσίδα λιανικής Nordstrom ανακοίνωσε ότι αποσύρει από τα υποκαταστήματά της την κολεξιόν της επικαλούμενη πτώση των πωλήσεων.

Ακολούθησε ομοβροντία του Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter κατά της Nordstrom την οποία κατηγόρησε ότι αντιμετώπισε «άδικα» την κόρη του, ενώ ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σων Σπάισερ, χαρακτήρισε την κίνηση της αλυσίδας λιανικής ως «ευθεία επίθεση» στις πολιτικές του Προέδρου.

Η δημοτικότητα της Ιβάνκα Τραμπ πήρε τα πάνω της στην Κίνα μετά την επίσκεψή της στην κινεζική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον για το σεληνιακό Νέο Έτος, λέει η South China Morning Post.

Παρά τα κηρύγματα του ότι θα βάλει «Πρώτα την Αμερική» τόσο ο Τραμπ όσο και η κόρη του παραγγέλνουν προϊόντα Made in China. Πολλά απ’ τα προϊόντα της κολεξιόν της Ιβάνκα κατασκευάστηκαν στην Κίνα, όπως τα κασκόλ α που αποσύρθηκαν τον περασμένο Απρίλιο απ’ την αγορά επειδή ήταν εύφλεκτα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ