Σε υψηλό 6ετίας η μεταποίηση στην Ευρωζώνη - iefimerida.gr

Σε υψηλό 6ετίας η μεταποίηση στην Ευρωζώνη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ρυθμός ανάπτυξης του ιδιωτικού τομέα και των μεταποιητικών επιχειρήσεων στην ευρωζώνη επιταχύνθηκε απρόσμενα σχεδόν σε υψηλό εξαετίας τον Φεβρουάριο με τη δημιουργία θέσεων εργασίας να ανέρχεται στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2007, χάρη στην ισχυρή ζήτηση και την αισιοδοξία για το μέλλον, σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας Markit.

Ο προκαταρκτικός σύνθετος δείκτης υπευθύνων προμηθειών (PMI) της Markit για την ευρωζώνη, που βασίζεται σε δείγμα χιλιάδων επιχειρήσεων και θεωρείται αξιόπιστος δείκτης ανάπτυξης, ανήλθε στις 56,0 μονάδες – το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2011 - από τις 54,4 του Ιανουαρίου, παρά τις προβλέψεις για μικρή μείωση στις 54,3.

«Η αυξημένη δυναμική οφείλεται στο ότι η ζήτηση αυξάνεται με ισχυρότερο ρυθμό αλλά επίσης και ότι η ανοδική τάση διευρύνεται», σχολίασε ο Κρις Γουίλιαμσον, επικεφαλής οικονομολόγος στην IHS Markit.

Ο σύνθετος υποδείκτης για την απασχόληση διαμορφώθηκε στο 54,3, το υψηλότερο επίπεδο τα τελευταία εννέα και πλέον χρόνια. Ο προκαταρκτικός PMI για τη μεταποίηση στην ευρωζώνη ανήλθε στις 55,5 μονάδες από τις 55,2 του Ιανουαρίου, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2011.

Οι νέες παραγγελίες από το εξωτερικό επίσης ανήλθαν κοντά σε υψηλό εξαετίας στο 55,5 από το 55,2 τον Ιανουάριο. Ενισχυμένος ήταν και ο PMI των υπηρεσιών, με τον δείκτη επιχειρηματικής δραστηριότητας να ανέρχεται στις 55,6 από τις 53,7 μονάδες του Ιανουαρίου. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν να παραμείνει αμετάβλητος στα επίπεδα του προηγούμενου μήνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μεταποίηση Ευρωζώνη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ