Στα 17 δισ. ευρώ οι συνολικές χρηματοδοτήσεις της ΕΤΕπ στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Στα 17 δισ. ευρώ οι συνολικές χρηματοδοτήσεις της ΕΤΕπ στην Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο ποσό των 17 δισ. ευρώ ανέρχεται η συνολική χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) προς την Ελλάδα, όπως υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ, Τζόναθαν Τέιλορ, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκε στη χώρα μας.

Ο Jonathan Taylor μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σημειώνει πως «η Τράπεζα, από το 2008 που ξεκίνησε η κρίση στην χώρα μας μέχρι σήμερα έχει διαθέσει 13 δισ. ευρώ σε δάνεια και εγγυήσεις, με τα ανεξόφλητα δάνεια να ανέρχονται σε 17 δισ. ευρώ, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 10% του ΑΕΠ της Ελλάδος. Μόνον το 2016 οι χρηματοδοτήσεις (για τις οποίες έχουν υπογραφεί σχετικές συμφωνίες) από την ΕΤΕπ έφθασαν το 1,5 δισ.ευρώ (που διαμορφώνονται σε 1,6 δισ. ευρώ σε επίπεδο ομίλου της ΕΤΕπ). Αφορούν χρηματοδοτήσεις 17 ξεχωριστών επενδυτικών σχεδίων σε όλη την Ελλάδα, με το 1/3 να επωφελείται από τις χρηματοδοτήσεις του Ευρωπαϊκού Ταμείου για Στρατηγικές Επενδύσεις».

Ερωτηθείς εάν «η εντύπωση που έχουν ορισμένοι ότι η ΕΤΕπ χρηματοδοτεί μόνον τις μεγαλύτερου μεγέθους ελληνικές επιχειρήσεις με χιλιάδες εργαζομένους», είναι σωστή, ο αντιπρόεδρος της τράπεζας επισημαίνει: «Αντιθέτως. Η ΕΤΕπ έχει χρηματοδοτήσει παραδοσιακά ένα μεγάλο εύρος έργων τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού σε ολόκληρη τη χώρα, που εκτείνονται από την εκπαίδευση και την ενέργεια, τις τράπεζες και τις καινοτόμες επιχειρήσεις. Ο Όμιλος ΕΤΕπ ενίσχυσε επίσης την υποστήριξή της για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και εταιρίες μεσαίας κεφαλαιοποίησης, συμβάλλοντας περαιτέρω στην τόνωση της βιώσιμης ανάπτυξης και τη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας».

Τέλος, σημειώνει ότι «η ΕΤΕπ υπήρξε μια κρίσιμη πηγή χρηματοδότησης για την Ελλάδα σε καιρούς, που οι διεθνείς αγορές είχαν ουσιαστικά κλείσει για την χώρα. Αυτό οφείλεται στην ικανότητά μας να προσφέρουμε ευνοϊκές συνθήκες, που δεν είναι διαθέσιμες από άλλες πηγές χρηματοδότησης στην ελληνική αγορά κατά τη διάρκεια της κρίσης.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΤΕπ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ