Τανζανία: Η κυβέρνηση απειλεί να βγάλει λίστα με ομοφυλόφιλους -Απίστευτα επιχειρήματα υπουργού - iefimerida.gr

Τανζανία: Η κυβέρνηση απειλεί να βγάλει λίστα με ομοφυλόφιλους -Απίστευτα επιχειρήματα υπουργού

Φωτογραφία: AP/ Ben Curtis
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με απίστευτα επιχειρήματα, ο υφυπουργός Υγείας της Τανζανίας υπεραμύνθηκε της απειλής της κυβέρνησης να δημοσιοποιήσει λίστα με ονόματα ομοφυλόφιλων και ενεπλάκη σε άγρια κόντρα στο Twitter.

Οι ομοφυλοφιλικές πράξεις είναι απαγορευμένες στην αφρικανική χώρα και όσοι τις διαπράττουν κινδυνεύουν με φυλάκιση έως και 30 ετών. Και εκείνοι που «διαφημίσουν» τις ομοφυλοφιλικές δραστηριότητες στο διαδίκτυο μπορεί να μπουν στο στόχαστρο της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον εν λόγω υπουργό.

Οι χρήστες του Twitter τον κατηγόρησαν για ομοφοβία και καταπάτηση της ελευθερίας της έκφρασης, αλλά ο Χαμίσι Κιγκβανγκάλα κατέφυγε σε απίστευτα επιχειρήματα για να στηρίξει την άποψή του.

«Εχετε δει ποτέ ομοφυλόφιλη κατσίκα ή πουλί; Η ομοφυλοφιλία δεν είναι βιολογική, είναι αφύσικη», έγραψε στο Twitter ο υφυπουργός Υγείας της χώρας. Ο 42χρονος, γιατρός στο επάγγελμα, πρόσθεσε ότι η ομοφυλοφιλία μπορεί να συνδεθεί μόνο με τον αστικό τρόπο ζωής και συμπλήρωσε ότι στη μικρή πόλη από την οποία κατάγεται δεν υπάρχει κανένας ομοφυλόφιλος.

Οταν κάποιος χρήστης του επεσήμανε ότι με τη δημοσιοποίηση λίστας θα τροφοδοτήσει το μίσος και τη βία, απάντησε ότι αυτή η κίνηση εκπληρώνει το καθήκον που έχει λόγω της θέσης του. Οσο για τις κατηγορίες ότι παραβιάζει θεμελιώδεις ελευθερίες, απάντησε: «Οι ελευθερίες και τα δικαιώματα έχουν όρια και προστατεύονται από τον νόμο. Ο νόμος στην Τανζανία έχει όρια σε ό,τι αφορά τον σεξουαλικό προσανατολισμό». Σε άλλη ανάρτησή του έγραψε: «Δεν υπάρχει επιστημονική τεκμηρίωση της ομοφυλοφιλίας. Είμαι επιστήμονας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τανζανία ομοφυλοφιλία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ