Στο ΣτΕ οι 13 εκπρόσωποι αθλητικών Ομοσπονδιών -Ζητούν να ακυρωθούν οι εκλογές στην ΕΟΕ - iefimerida.gr

Στο ΣτΕ οι 13 εκπρόσωποι αθλητικών Ομοσπονδιών -Ζητούν να ακυρωθούν οι εκλογές στην ΕΟΕ

Φωτογραφία: Lefteris Partsalis / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αναστολή των αποτελεσμάτων των εκλογών στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) όπου ανεδείχθη πρόεδρος ο Σπ. Καπράλος, ζητούν, με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας, δεκατρείς εκπρόσωποι αθλητικών Ομοσπονδιών.

Την προσφυγή , με την οποία μάλιστα ζητούν να εκδοθεί προσωρινή διαταγή που να «παγώνει» άμεσα τα αποτελέσματα, υπογράφουν, μεταξύ άλλων, ο Ισίδωρος Κούβελος, ο Γεώργιος Βασιλακόπουλος, Ιωάννης Σγουρός, Πέτρος Συναδινός.

Όπως υποστηρίζουν από τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν παραβιάστηκε το καταστατικό της ΕΟΕ αλλά και ο Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας. Επισημαίνουν δε πως η σύγκλιση της Ολομέλειας ήταν παράνομη όπως και οι αποφάσεις της τις οποίες χαρακτηρίζουν αυθαίρετες.

Για τους λόγους αυτούς στην προσφυγή τους ζητούν να ακυρωθεί η έως τώρα διαδικασία, προκειμένου να συμμετέχουν στις εκλογές όλοι οι εκπρόσωποι του ΕΟΕ και κατά το στάδιο των εκλογών αλλά και να τηρηθούν όλες οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις από το καταστατικό.

Όπως αναφέρουν υποψήφιοι για το αξίωμα του προέδρου ήταν ο Ισίδωρος Κούβελος και ο Σπύρος Καπράλος και οι αρχαιρεσίες ήταν προγραμματισμένες να διεξαχθούν την 6η Φεβρουαρίου 2017. Ωστόσο, το πρόβλημα υγείας που οδήγησε τον κ. Κούβελο στο νοσοκομείο, στάθηκε η αφορμή να αναβληθούν οι αρχαιρεσίες και να οριστεί στο μέλλον άλλη νέα ημερομηνία. Για το σκοπό αυτό στάλθηκαν ηλεκτρονικά μηνύματα που ανέφεραν ότι οι αρχαιρεσίες αναβάλλονται.

Όμως, παρ΄ όλα αυτά, 13 από τους 27 εκπροσώπους των Ομοσπονδιών προσήλθαν και διενήργησαν εκλογές, ανέδειξαν πρόεδρο και συγκρότησαν την Ολομέλεια σε σώμα. Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τους 13, συγκροτήθηκε σε σώμα η ΕΟΕ, εκλέχθηκαν οι πρόεδροι των άλλων οργάνων (Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, κ.λπ.) και συγκροτήθηκε σε σώμα και η εκτελεστική επιτροπή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΟΕ ΣτΕ Εκλογές ακύρωση προσφυγή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ