Τζανακόπουλος: Aν ζητηθεί μείωση αφορολόγητου, θα έχουμε μείωση σε κάποιο άλλο φόρο - iefimerida.gr

Τζανακόπουλος: Aν ζητηθεί μείωση αφορολόγητου, θα έχουμε μείωση σε κάποιο άλλο φόρο

Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα χαρτιά του μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup άνοιξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και μιλώντας στον Alpha είπε πως η κυβέρνηση δεν συζητά πια 4,5 δις μέτρα και πως ο δημοσιονομικός αντίκτυπος θα είναι μηδενικός.

«Αν ζητηθεί μείωση του αφορολόγητου και αυξηθούν τα έσοδα, θα έχουμε μείωση σε κάποιο άλλο φόρο (ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ), ώστε το δημοσιονομικό αποτέλεσμα να είναι μηδέν και να μην υπάρχει καμία επιβάρυνση» τόνισε, για να επισημάνει πως θα ακολουθήσουν τεχνικές συζητήσεις με στόχο τη συνολική συμφωνία».

Όπως ανέφερε, «θα συζητήσουμε για μεταρρυθμίσεις για μια σειρά από πεδία με βάση το περίγραμμα της συμφωνίας. Πετύχαμε μια αποφασιστική νίκη σε ότι αφορά στις απαιτήσεις του ταμείου για επιπλέον μέτρα 4,5 δις μετά το 2019 που δεν είναι πια στη συμφωνία».

Τέλος, απέφυγε να μιλήσει για σαφές χρονοδιάγραμμα και αρκέστηκε να πει πως η δουλειά των κλιμακίων θα είναι σύντομη καθώς «κανείς δεν θέλει κωλυσιεργία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τζανακοπουλος αφορολόγητο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ