Ολλανδία: Οι πολιτικοί έγιναν ψηφιακά «κατοικίδια» -Μέσω εφαρμογής - iefimerida.gr

Ολλανδία: Οι πολιτικοί έγιναν ψηφιακά «κατοικίδια» -Μέσω εφαρμογής

Φωτογραφία: AP/ Peter Dejong
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παιχνίδι στα χέρια των ψηφοφόρων έγιναν οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων της Ολλανδίας.

Αν για παράδειγμα δεν ταΐσουν τον ακροδεξιό Γκέερτ Βίλντερς ή τον πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε, για 24 ώρες, τότε θα πεθάνουν. Οχι στον πραγματικό κόσμο βέβαια, αλλά σε εκείνο των... ψηφιακών κατοικίδιων.

Πρόκειται για μία εφαρμογή την οποία έφτιαξαν οι δημιουργοί μίας τηλεοπτικής εκπομπής στην ολλανδική τηλεόραση. Το όνομά της είναι «kamergotchi», ένας συνδυασμός του Tamagotchi, του γιαπωνέζικου παιχνιδιού με το ψηφιακό κατοικίδιο και της ονομασίας της ολλανδικής βουλής.

Μέσω αυτής, οι παίκτες αναλαμβάνουν να φροντίζουν έναν πολιτικό, πριν από τις εκλογές που θα γίνουν στις 15 Μαρτίου. «Για να τον κρατήσετε ζωντανό για όσο περισσότερο γίνεται πρέπει να τον ταΐζετε, να του δίνετε προσοχή και πληροφορίες. Ποτέ δεν είχατε τόσο μεγάλη πολιτική επιρροή», λέει η εφαρμογή.

Οταν κάποιος «κατεβάζει» την εφαρμογή, αυτή του αναθέτει να φροντίζει κάποιον εκ των αρχηγών των 17 μεγαλύτερων κομμάτων στην Ολλανδία. Μέχρι την Κυριακή ήδη 100.000 χρήστες είχαν κατεβάσει την εφαρμογή, σύμφωνα με το Politico.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ολλανδία εφαρμογή Μαρκ Ρούτε
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ