Απαγορεύουν προσλήψεις σε αναπτυσσόμενες κερδοφόρες ΔΕΚΟ - iefimerida.gr

Απαγορεύουν προσλήψεις σε αναπτυσσόμενες κερδοφόρες ΔΕΚΟ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ελλάδα ήταν πάντα η χώρα της υπερβολής. Σε αυτή τη λογική προφανώς εντάσσεται και η απόφαση που εξέδωσε στις 4 Ιανουαρίου ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνος Ρόβλιας με την οποία απαγορεύει σε κερδοφόρες και αναπτυσσόμενες πρώην ΔΕΚΟ, όπου το Δημόσιο διατηρεί πλέον μειοψηφική συμμετοχή να προσλαμβάνουν εξειδικευμένο προσωπικό προκειμένου να προχωρήσουν τις επενδύσεις τους που θα τις καταστήσουν ανταγωνιστικότερες και θα φέρουν μεγαλύτερα κέρδη.

Σύμφωνα με την απόφαση του υφυπουργού επιχειρήσεις όπως η ΔΕΗ, τα Ελληνικά Πετρέλαια, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και ο ΟΠΑΠ υπάγονται στο καθεστώς που διέπει το σύνολο του δημοσίου και των ζημιογόνων προβληματικών ΔΕΚΟ και εξομοιώνονται με αυτές καθώς δεν μπορούν πλέον να προσλαμβάνουν περισσότερους από έναν εργαζόμενο για κάθε δέκα που θα αποχωρούν.

Με το τρόπο αυτό επιχειρήσεις όπως η ΟΠΑΠ Α.Ε. η οποία προγραμματίζει μέσα στους επόμενους μήνες να ανοίξει 800 καινούργια καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και να δημιουργήσει 2.700 θέσεις εργασίας προκειμένου να λειτουργήσουν τα VLTs δε μπορεί να προσλάβει παρά 1 υπάλληλο ενώ χρειάζεται επειγόντως εξειδικευμένο προσωπικό που θα ελέγχει και θα εποπτεύει μια επένδυση η οποία θα ξεπεράσει τα 560 εκατομμύρια ευρώ, ενώ κάθε χρόνο έχει μικρά κέρδη τουλάχιστον 1 δισ. Ευρώ, από τα οποία τα 300 εκατομμύρια αποδίδονται στο Δημόσιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ