Κοινοτικός αξιωματούχος: Η Ελλάδα έχει εκπληρώσει μόνο το 1/3 από τα προαπαιτούμενα - iefimerida.gr

Κοινοτικός αξιωματούχος: Η Ελλάδα έχει εκπληρώσει μόνο το 1/3 από τα προαπαιτούμενα

Φωτογραφία: Εurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγάλη χαρακτήρισε την απόσταση μεταξύ μιας επί της αρχής συμφωνία για την επιστροφή της Τρόικας στην Αθήνα και την πραγματική εκταμίευση της δόσης για την Ελλάδα, κοινοτικός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ίδια πηγή ανέφερε μάλιστα ότι οι κοινοτικές αρχές έχουν καταρτίσει έναν «μακρύ κατάλογο με "προαπαιτούμενα" -prior actions- που θα πρέπει να έχουν νομοθετηθεί, εγκριθεί και πιστοποιηθεί ως προς την υλοποίηση», πολύ πριν η Ελλάδα λάβει χρήματα στα χέρια για να πληρώσει τις υποχρεώσεις της.

Σύμφωνα με του Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε πως «αν δεν έχει αλλάξει κάτι δραματικά, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ θα έχει μπροστά του εισήγηση για εκπλήρωση μόνο του 1/3 των δεσμεύσεων», όπως δήλωνε την Παρασκευή.

Εκτός όμως από τον κατάλογο με τα prior actions, υπάρχει και μια λίστα με 15 μεταρρυθμίσεις-«κλειδιά», στις οποίες θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα και να έχουν «ελεγχθεί πλήρως» πριν από οποιαδήποτε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ προαπαιτούμενα τρόικα αξιωματούχος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ