Ο Τραμπ «ανακάλυψε» ανύπαρκτο τρομοκρατικό χτύπημα στη Σουηδία -Τον τρολάρει ο πρώην πρωθυπουργός - iefimerida.gr

Ο Τραμπ «ανακάλυψε» ανύπαρκτο τρομοκρατικό χτύπημα στη Σουηδία -Τον τρολάρει ο πρώην πρωθυπουργός

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Σουηδία; Τρομοκρατική επίθεση; Μα καλά τι κάπνισε;» έγραψε στο Twitter o πρώην πρωθυπουργός Καρλ Μπιλντ για τον Ντόναλντ Τραμπ, μετά την αναφορά του τελευταίου σε ένα ανύπαρκτο περιστατικό στη σκανδιναβική χώρα κατά την αμφιλεγόμενη ομιλία του ενώπιον οπαδών του στη Φλόριντα.

Sweden? Terror attack? What has he been smoking? Questions abound. https://t.co/XWgw8Fz7tj

Πέρα απ’ τις άλλες... βαρυσήμαντες τοποθετήσεις του για την εσωτερική ασφάλεια, τις θέσεις εργασίας και την εξωτερική πολιτική ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε στη σχέση που βλέπει μεταξύ των τρομοκρατικών επιθέσεων και των προσφύγων σε όλο τον κόσμο κι επικαλέστηκε ένα ανύπαρκτο περιστατικό στη Σουηδία.

«Δείτε τι συμβαίνει στη Γερμανία. Δείτε τι έγινε χθες τη νύχτα στη Σουηδία», είπε ο Τραμπ και συνέχισε: «Δείτε τι έγινε στις Βρυξέλλες. Δείτε τη Νίκαια. Δείτε το Παρίσι!»

Η αναφορά σε ένα συγκεκριμένο γεγονός «χθες τη νύχτα» στη Σουηδία, αλλά και σε σημεία στην Ευρώπη, όπου χτύπησαν ισλαμιστές τρομοκράτες δεν άφησε καμία αμφιβολία σε παρατηρητές ότι ο Τραμπ πίστευε όντως ότι έγινε την προηγούμενη νύχτα τρομοκρατική επίθεση στη Σουηδία.

«Στη Σουηδία. Ποιος θα το πίστευε; Στη Σουηδία!», πρόσθεσε ο Τραμπ χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν αναφέρθηκε τέτοιο περιστατικό στη Σουηδία, ούτε την περασμένη Παρασκευή, ούτε τις προηγούμενες ημέρες ή εβδομάδες - ούτε καν κάποιο περιστατικό με ανάμειξη ατόμων με ισλαμιστικό υπόβαθρο.

Και δεν ήταν μόνον ο πρώην πρωθυπουργός της Σουηδίας που διερωτήθηκε «τι κάπνισε; [ο Τραμπ]». Πολλοί χρήστες των social media έθεσαν πάνω κάτω το ίδιο ερώτημα.

Trump, discussing terror, seamlessly mentions incident "last night in Sweden".

There was NO "incident" in Sweden last night. pic.twitter.com/XtcC4PRiNU

Trump's White House has now made up three terrorist attacks to sell their #MuslimBan

1. Bowling Green
2. Atlanta
3. Sweden

NOT BOLD PREDICTION: WH staff will present some random crime in Sweden last night as a "terror attack" rather than admit Trump effed up.

Τι είχε συμβεί λοιπόν;, Όπως επισημαίνουν αμερικανικά ΜΜΕ ο Τραμπ φαίνεται ότι παρανόησε κάτι που άκουσε στο Fox News: ο παρουσιαστής του αγαπημένου δικτύου της αμερικανικής Δεξιάς, Τάκερ Κάρλσον, είχε πάρει μια συνέντευξη την Παρασκευή το βράδυ, από τον ειδικό στα ντοκιμαντέρ Άμι Χόροβιτς, που παρουσίασε ένα βίντεο από την νέα του ταινία, όπου τεκμηριώνει τα περιστατικά βίας που έχουν διαπραχθεί από πρόσφυγες στη Σουηδία. Οι δύο συνομιλητές, στη συνέχεια, ανέλυσαν την υποτιθέμενη αύξηση της εγκληματικότητας στη Σουηδία και τη σχέση της με τους μετανάστες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχει ένας συσχετισμός μεταξύ των δηλώσεων του Τραμπ και του προγράμματος του συγκεκριμένου δικτύου, του οποίου είναι θαυμαστής.

turns out "what happened last night in Sweden" actually just means "last night I was watching Tucker Carlson talk about Sweden" pic.twitter.com/6z5pfOJ7Yv

Σημειωτέον ότι τα ποσοστά εγκληματικότητας στη Σουηδία έχουν μείνει σχετικά σταθερά, με κάποιες μικρές διακυμάνσεις, κατά την τελευταία δεκαετία, σύμφωνα με σουηδική έρευνα του 2016 για την εγκληματικότητα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ