Επίθεση Γεροβασίλη σε Μητσοτάκη: Πήγε στον Σόιμπλε λες και θα κατέβει υποψήφιος με το CDU - iefimerida.gr

Επίθεση Γεροβασίλη σε Μητσοτάκη: Πήγε στον Σόιμπλε λες και θα κατέβει υποψήφιος με το CDU

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε η Ολγα Γεροβασίλη, με αφορμή το ταξίδι του προέδρου της ΝΔ στο Βερολίνο.

«Την ώρα που ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, εύχεται να μην κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, ο πρόεδρος της ΝΔ κάνει ό,τι μπορεί για να αποδυναμώσει τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης, όπως φάνηκε και από την επίσκεψή του στο Βερολίνο, όπου δεν δίστασε, μεσούσης σκληρής διαπραγμάτευσης στη χώρα, να ρίξει την ευθύνη για τις καθυστερήσεις στην ελληνική πλευρά. Ακυρώνοντας κάθε λογική, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι για τις ''υπερβολικές απαιτήσεις'' των δανειστών φταίμε εμείς. Έφτασε ακόμη και στο σημείο να κατηγορήσει την κυβέρνηση για το προσφυγικό ζήτημα», είπε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης σε συνέντευξη στο ΑΠΕ.

«Τι άλλο έκανε ο αρχηγός της ΝΔ στη Γερμανία; Εμφανίστηκε ως εν αναμονή πρωθυπουργός, λέγοντας πως η Ελλάδα δεν είναι κανονικό ευρωπαϊκό κράτος. Κι ενώ κατηγόρησε για τα πάντα την ελληνική κυβέρνηση –μιλώντας για επτά χρόνια κρίσης λες και αυτός είναι άμοιρος ευθυνών ως υπουργός-για τις εκλογές που εδώ ζητά κάθε τρεις και λίγο, ενώπιον της Γερμανίδας καγκελαρίου δεν είπε κουβέντα», πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σχολίασε: «Μάθαμε από διαρροές ότι ο κ. Μητσοτάκης του παρουσίασε το ''μεταρρυθμιστικό'' του πρόγραμμα, λες και θα κατέβει υποψήφιος με το CDU στις επικείμενες γερμανικές εκλογές.

Είναι πραγματικά αδιανόητο αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης μιας ευρωπαϊκής χώρας, να συνομιλεί με πρόεδρο κυβερνώντος κόμματος και αρχηγό κυβέρνησης στο εξωτερικό με μοναδικό σκοπό να διαβάλλει την κυβέρνηση της ίδιας του της χώρας».

Για το Eurogroup της Δευτέρας, η κ. Γεροβασίλη εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα επικρατήσει η νηφαλιότητα και η λογική, ώστε όλοι οι εμπλεκόμενοι να καταλήξουν σε πολιτική συμφωνία. «Παραλογισμοί πάσης φύσεως, εμμονές και εγωισμοί, πολιτικά πείσματα και εκβιασμοί, σχεδιασμοί για ολοκληρωτικά ηττημένους, δεν έχουν ούτε χώρο, ούτε χρόνο επί του προκειμένου», συμπλήρωσε.

Ακόμη, σε ό,τι αφορά την απογοήτευση των πολιτών, όπως κατεγράφη στην τελευταία δημοσκόπηση, δήλωσε σκωπτικά: «Η ΝΔ διεκδικεί την εξουσία με δημοσκοπήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την εξουσία με την ψήφο των πολιτών. Τα τελευταία χρόνια η ΝΔ κέρδισε όλες τις δημοσκοπήσεις και έχασε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις. Τα υπόλοιπα στην ώρα τους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ