Ο ακροδεξιός Βίλντερς ξεκινά την καμπάνια του για την «απο-ισλαμοποίηση» της Ολλανδίας - iefimerida.gr

Ο ακροδεξιός Βίλντερς ξεκινά την καμπάνια του για την «απο-ισλαμοποίηση» της Ολλανδίας

Φωτογραφία: AP/ Peter Dejong
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Γκέερτ Βίλντερς ξεκινά το Σάββατο την προεκλογική καμπάνια του, με βασική υπόσχεση να απαγορεύσει τη μουσουλμανική μετανάστευση και να κλείσει όλα τα τεμένη στην Ολλανδία.

Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι ισχυρά, αναφέρει το Reuters, καθώς ο ακροδεξιός πολιτικός θα κάνει μία σπάνια δημόσια βόλτα, σε προάστιο του Ρότερνταμ. «Μας θέλω στην κυβέρνηση», είπε πριν από λίγες ημέρες ο Βίλντερς, που υποσχέθηκε την «απο-ισλαμοποίηση» της Ολλανδίας με πολιτικές που θυμίζουν- αλλά και πάνε ακόμη πιο μακριά από- τις απόψεις του Ντόναλντ Τραμπ, γράφει το Reuters.

Το Κόμμα για την Ελευθερία του Βίλντερς προηγείται στις δημοσκοπήσεις με 17%, αλλά οι φιλελεύθεροι του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε είναι μετά βίας μία ποσοστιαία μονάδα πίσω, έχοντας κλείσει την ψαλίδα.

Ακόμη κι αν κερδίσει όμως, ο Βίλντερς θα πασχίσει για να σχηματίσει κυβέρνηση, καθώς τα περισσότερα μεγάλα κόμματα έχουν αποκλείσει τη συνεργασία μαζί του, σημειώνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, προσθέτοντας ότι είναι απίθανο το επόμενο ολλανδικό κοινοβούλιο να υποστηρίξει πολιτικές όπως η αποχώρηση από την ΕΕ.

Μία νίκη του Βίλντερς στις εκλογές στις 15 Μαρτίου θα δώσει ώθηση στη Μαρίν Λεπέν και το ακροδεξιό AfD στη Γερμανία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ολλανδία Εκλογές Γκέερτ Βίλντερς
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ