Ξενάγηση: Ακολουθώντας τη διαδρομή που έκαναν οι φλόγες που έκαψαν τη Θεσσαλονίκη 100 χρόνια πριν - iefimerida.gr

Ξενάγηση: Ακολουθώντας τη διαδρομή που έκαναν οι φλόγες που έκαψαν τη Θεσσαλονίκη 100 χρόνια πριν

Φωτογραφία: wikipedia
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την πυρκαγιά που άλλαξε το πρόσωπο της Θεσσαλονίκης η Thessaloniki Walking Tours παρουσιάζει μια διαδρομή στην πυρίκαυστο.

Τίτλος «Οι δρόμοι της φωτιάς 1917- 2017: 100 χρόνια από την πυρκαγιά που άλλαξε το πρόσωπο της Θεσσαλονίκης».

«Χαρτογραφούμε την διαδρομή που έκαναν οι φλόγες οι οποίες κατέκαψαν το ιστορικό κέντρο της πόλης το 1917 και παρακολουθούμε μέσα από τις στάχτες που άφησε πίσω της την ανάδυση της μοντέρνας Θεσσαλονίκης» αναφέρεται στην πρόσκληση.

Ξενάγηση: Ακολουθώντας τη διαδρομή που έκαναν οι φλόγες που έκαψαν τη Θεσσαλονίκη 100 χρόνια πριν | iefimerida.gr 0

Με ξεναγό τον Τάσο Παπαδόπουλο περιηγούμαστε στην πυρίκαυστο αλλά και σε επιλεγμένα σημεία που για διάφορους λόγους γλύτωσαν από τις φλόγες και ανασύρουμε από την μνήμη ιστορίες που συνδέουν τις διαφορετικές κοινότητες της πόλης.

Ο Εμπράρ, η επιτροπή και το σχέδιο της για την Θεσσαλονίκη αλλά και γωνιές όπου ακόμη μπορεί κανείς να διακρίνει τα ίχνη της μεγάλης πυρκαγιάς αποτελούν σταθμό σε αυτή τη διαδρομή που πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από ένα σημαντικό γεγονός της πρόσφατης ιστορίας.

Ξενάγηση: Ακολουθώντας τη διαδρομή που έκαναν οι φλόγες που έκαψαν τη Θεσσαλονίκη 100 χρόνια πριν | iefimerida.gr 1

Η διαδρομή ολοκληρώνεται στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης όπου θα γίνει προβολή ενός βίντεο αλλά και φωτογραφιών από τη μεγάλη φωτιά που άλλαξε για πάντα το πρόσωπο της πόλης.

Σημείο συνάντησης: Πλατεία Μουσχούντη (δυτικό τέρμα της οδού Ολυμπιάδος) Ώρα συνάντησης: 11πμ, Συμμετοχή: 10 ευρώ

Ξενάγηση: Ακολουθώντας τη διαδρομή που έκαναν οι φλόγες που έκαψαν τη Θεσσαλονίκη 100 χρόνια πριν | iefimerida.gr 2


Η ομάδα Thessaloniki Walking Tours ιδρύθηκε το φθινόπωρο του 2013 στη Θεσσαλονίκη και μέσα από καλά σχεδιασμένους θεματικούς περιπάτους ανασύρει τη μνήμη μιας πολυπολιτισμικής πόλης, συνδέοντας το χθες με το σήμερα.

Οι περίπατοι που προτείνει, διασκεδαστικοί αλλά και τεκμηριωμένοι.

Αναζητά τις ανθρώπινες ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα σημαντικά μνημεία της, τους δρόμους, τις πλατείες, τις γειτονιές αλλά και τις μυστικές της γωνιές. Ιστορία, τέχνη, αρχιτεκτονική, γεύσεις και αρώματα αποτελούν τη βάση μιας βιωματικής εμπειρίας για ξεχωριστή σύνδεση με την πόλη, τη σύνθετη ταυτότητά της, τους ανθρώπους της και τις συνήθειές τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ thessaloniki walking tour πυρκαγιά 1917
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ