Δείτε live την εκδήλωση από Βενιζέλο και Ιάσονα Πιπίνη με θέμα «εθνικολαϊκιστές vs υπνοβάτες» - iefimerida.gr

Δείτε live την εκδήλωση από Βενιζέλο και Ιάσονα Πιπίνη με θέμα «εθνικολαϊκιστές vs υπνοβάτες»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η Ευρώπη και η Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη του λαϊκισμού, εθνικολαϊκιστές vs υπνοβάτες» είναι το θέμα εκδήλωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη και διοργνωσε ο Κύκλος Ιδεών του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Οπως προϊδεάζει και ο τίτλος, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να εξαπολύσει ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση.

«Μετά δύο χρόνια διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μπορούμε πια με ασφάλεια να μιλήσουμε για την ύπαρξη μιας εθνικολαϊκιστικής κυβέρνησης που δεν αποτελείται από δύο κόμματα, αλλά είναι σάρκα μία και δρουν συμπληρωματικά. Αυτό το εθνικολαϊκιστικό μόρφωμα οδηγεί τη χώρα μας στο τρίπτυχο της οικονομικής καταστροφής, της θεσμικής εκτροπής, της εθνικής ταπείνωσης», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος και, τονίζοντας πως «και μόνον η συζήτηση περί της επιστροφής στη δραχμή, την οποία συντηρεί η κυβέρνηση για τη διατήρηση της εξουσίας, βλάπτει τη χώρα ανεπανόρθωτα», καταλήγει ότι ο μεγάλος κίνδυνος είναι ότι «η κοινωνία και οι πολιτικές ηγεσίες παρακολουθούμε ως υπνοβάτες το πού μας οδηγούν, σε ένα σκηνικό που θυμίζει την περίοδο πριν από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο»αναφέρεται, ενδεικτικά, στο δελτίο τύπου του Κύκλου Ιδεών.

Στην εκδήλωση ομιλητές είναι ο αναπληρωτής καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης Ανδρ. Πανταζόπουλος, ο εκδότης, συγγραφέας Π. Παπασαραντόπουλος και ο δημοσιογράφος Ιάσων Πιπίνης, συγγραφέας πολλών βιβλίων για τον εθνικολαϊκισμό στην νότια Αμερική.

Δείτε live την εκδήλωση από Βενιζέλο και Ιάσονα Πιπίνη με θέμα «εθνικολαϊκιστές vs υπνοβάτες» | iefimerida.gr 0
Δείτε live την εκδήλωση από Βενιζέλο και Ιάσονα Πιπίνη με θέμα «εθνικολαϊκιστές vs υπνοβάτες» | iefimerida.gr 1

Την συζήτηση συντόνισε ο Ηλ. Κανέλλης και ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση του κ. Βενιζέλου.

Δείτε LIVE

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βενιζέλος Ιάσων Πιπίνης εκδήλωση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ