Ντομπρόβσκις:Ο Τραμπ προκαλεί ανησυχία για τους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς κανονισμούς - iefimerida.gr

Ντομπρόβσκις:Ο Τραμπ προκαλεί ανησυχία για τους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς κανονισμούς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανησυχία για τις κινήσεις της νέας αμερικανικής κυβέρνηση για την απορρύθμιση του τραπεζικού τομέα εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβκσις.

Μιλώντας στο Euroactiv.com ο κ. Ντομπρόβσκις πρόσθεσε ότι το μεγαλύτερο δίδαγμα από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 είναι ότι ο διεθνής χρηματοπιστωτικός τομέας απαιτεί διεθνείς κανονισμούς. Αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες Τραμπ τόνισε ότι ο περιορισμός των διεθνών τραπεζικών κανονισμών θα έθετε υπό αμφισβήτηση τα επιτεύγματα που σημειώθηκαν μέχρι την εμφάνιση της χρηματοπιστωτικής κρίσης και θα προκαλούσε μια επικίνδυνη κούρσα ανάμεσα σε χώρες για την χαλάρωση των κανονισμών.

«Από την πλευρά της ΕΕ, εκεί που δίνουμε έμφαση είναι στην ανάγκη για μια συνεχή συνεργασία στην διεθνή δημοσιονομική και οικονομική διακυβέρνηση και εποπτεία. Είμαστε διατεθειμένοι να το κάνουμε αυτό. Όταν βλέπουμε ενδείξεις προς την αντίθετη κατεύθυνση, προκύπτουν συγκεκριμένες ανησυχίες.

Αυτό είναι ένα από τα διδάγματα της κρίσης: ο διεθνής χρηματοοικονομικός τομέας απαιτεί διεθνείς κανονισμούς και προϋποθέσεις. Δεν υποστηρίζουμε την απορρύθμιση ή την απόσυρση των χρηματοοικονομικών πλαισίων μετά την κρίση. Θα πρέπει να δούμε τα αποτελέσματα της εξέτασης του νομοσχεδίου Ντοντ-Φρανκ για την ρύθμιση του χρηματοπιστωτικού τομέα και τα πρακτικά βήματα που η κυβέρνηση Τραμπ προτίθεται να κάνει» υπογράμμισε.

Απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής κακής τράπεζας είπε:

«Αυτή τη στιγμή δίνουμε έμφαση στον συντονισμό. Χρειάζεται να λάβουμε υπόψη μας ότι στις περισσότερες περιπτώσεις τα δάνεια χορηγούνται με βάση τους νόμους της χώρας. Υπόκεινται στους νόμους της εγχώριας φερεγγυότητας και στις διαδικασίες των εγχώριων δικαστηρίων. Δεν μπορούμε να αναμένουμε μια ξαφνική εναρμόνηση όλων των εγχώριων νομικών πλαισίων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντομπρόβκσις Τραμπ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ