Πατατούλες ψητές με σκόρδο και παρμεζάνα

Πατατούλες ψητές με σκόρδο και παρμεζάνα

Είναι «πειραγμένες» πατάτες στο φούρνο, θέλουν βούτυρο, σκόρδο, παρμεζάνα και θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα.

Υλικά

  • 700 γραμμάρια πατάτες baby
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • Ρίγανη, βασιλικό ξερό, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι
  • 1/2 φλυτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Πλύντε καλά και κόψτε τις πατατούλες στα δύο
  • Βάλτε τις σε ταψάκι και προσθέστε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το θυμάρι, ρίγανη, βασιλικό και παρμεζάνα παντού
  • Ρίξτε αλάτι και πιπέρι, ανακατέψτε να πάνε παντού τα υλικά
  • Ψήστε τις πατατούλες για 30 λεπτά, χαμηλώστε λίγο τη φωτιά
  • 1 λεπτό πριν το τέλος ρίξτε το βούτυρο στις πατατούλες, ανακατέψτε
  • Σερβίρετε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.