Ενας στους δύο κατοίκους του πλανήτη θα κάνει digital τραπεζικές συναλλαγές έως το 2021 - iefimerida.gr

Ενας στους δύο κατοίκους του πλανήτη θα κάνει digital τραπεζικές συναλλαγές έως το 2021

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας στους δύο ενήλικες κατοίκους του πλανήτη αναμένεται να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες λιανικής τραπεζικής έως το 2021 μέσω των «έξυπνων» κινητών τους τηλεφώνων, των tablets και των υπολογιστών, αναφέρεται σε έρευνα που διενεργήθηκε από την εταιρεία Jupiter Research.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας η χρήση υπηρεσιών που σχετίζονται με την τραπεζική λιανική θα αυξάνεται σταδιακά, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι διαπιστώνουν τα οφέλη των συγκεκριμένων διαδικτυακών υπηρεσιών. Τα οφέλη αυτά περιλαμβάνουν γρήγορες και άμεσες συναλλαγές καθώς και τεράστια εξοικονόμηση χρόνου.

Εντός της προσεχούς πενταετίας εκτιμάται ότι περίπου 3 δισ. άνθρωποι, δηλαδή ένας στους δύο ενήλικες κατοίκους της γης, θα κάνει χρήση σχετικών υπηρεσιών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα κορυφαίων αναλυτών Fintech της Juniper Research, μέχρι το 2021 σχεδόν 3 δισεκατομμύρια χρήστες θα έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες λιανικής τραπεζικής μέσω smartphones, tablets, υπολογιστών και smartwatches από περίπου 53% στα τέλη του τρέχοντος έτους.

Όπως αναφέρεται, η εταιρεία ερευνών εκτιμά ότι το τρέχον έτος θα αποτελέσει σημείο σύγκλισης μεταξύ του χρηματοπιστωτικού τομέα και της τεχνολογίας, αφού αναμένεται οι μεγάλες τράπεζες να προβούν σε εξαγορές ή συγχωνεύσεις μικρών εταιρειών τεχνολογίας.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Jupiter Research, η τεχνολογία και η ενσωμάτωσή της προς όφελος του καταναλωτή αποτελεί βασική διαφορά για όλους τους τύπους των τραπεζών, ενώ προσθέτουν ότι οι επενδύσεις στην τεχνολογία, από την πλευρά των τραπεζών, έφτασε το 2016 σε επίπεδα ρεκόρ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ