Ο οδηγός ελληνικής γαστρονομίας greekgastronomyguide.gr έγινε ενός έτους [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο οδηγός ελληνικής γαστρονομίας greekgastronomyguide.gr έγινε ενός έτους [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα πρώτα του γενέθλια γιόρτασε το www.greekgastronomyguide.gr και ήταν μια βραδιά που μύρισε Ελλάδα!

Η ιστοσελίδα «Οδηγός Ελληνικής Γαστρονομίας» του Γιώργου Πίττα και της Μπήλιως Τσουκαλά, έγινε ενός έτους και το γιόρτασε δεόντως σε μια εκδήλωση την περασμένη Δευτέρα στην Αθηναΐδα με μεγάλη επιτυχία.

Ο οδηγός ελληνικής γαστρονομίας  greekgastronomyguide.gr έγινε ενός έτους [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

Το site, που δεν είναι μια απλή ιστοσελίδα μαγειρικής και συνταγών, προσεγγίζει τη γαστρονομία ολιστικά, όχι μόνον ως μια γαστριμαργική εμπειρία αλλά ως ένα πολιτιστικό φαινόμενο.

Ταξιδεύοντας απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την Ελλάδα, ο Γιώργος Πίττας καταγράφει τα κρυμμένα δαιμόνια αυτού του τόπου και αποτυπώνει μια Ελλάδα που παράγει, δημιουργεί και ελπίζει.

Ο οδηγός ελληνικής γαστρονομίας  greekgastronomyguide.gr έγινε ενός έτους [εικόνες]  | iefimerida.gr 1

Ανάδειξη των Θησαυρών της Ελληνικής Γαστρονομίας

Το site εκφράζει τη φιλοσοφία του για την ανάδειξη των Θησαυρών της Ελληνικής Γαστρονομίας και την αξιοποίησή τους για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, μια άποψη που εδραιώθηκε κατά την πολυετή ενασχόλησή του με τη Γαστρονομία και του Τουρισμό.
Αυτός ο Οδηγός Ελληνικής Γαστρονομίας δημιουργήθηκε με σκοπό να ενημερώσει τους επισκέπτες του για όλες τις αξίες και τα αγαθά του γαστρονομικού μας πολιτισμού.

Τόποι και τοπία, ιστορία και παράδοση, δρώμενα και τελετουργίες, προϊόντα και άνθρωποι, αγορές και επιχειρηματικότητα, γεύσεις, συνταγές και τοπικές κουζίνες, καφενεία και ταβέρνες ξετυλίγονται μέσα απ’ αυτή την ιστοσελίδα με τέτοιο τρόπο, ώστε να δημιουργούν ένα ψηφιδωτό που αλλάζει το νόημα της γαστρονομίας και από μια απλή γαστριμαργική εμπειρία καθίσταται μια ενότητα ζωής.

Ο οδηγός ελληνικής γαστρονομίας  greekgastronomyguide.gr έγινε ενός έτους [εικόνες]  | iefimerida.gr 2

Οι θεματικοί υποστηρικτές του site (Ούζο Πλωμάρι, Δεκαράκι, Μπύρα ΦΙΞ, Κτήμα Σκούρα, Αναψυκτικά Λουξ, Ήπειρος, Μέλι Αττική, Γαία, Μastichashop),.

Ο οδηγός ελληνικής γαστρονομίας  greekgastronomyguide.gr έγινε ενός έτους [εικόνες]  | iefimerida.gr 3

Οι χορηγοί (Αττική Οδός και Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος) και πλήθος κόσμου ήρθαν να ευχηθούν και να ακούσουν τις πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις του πάνελ των ομιλητών (Μερόπη Παπαδοπούλου, Γιώργος Σκούρας, Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, Γιάννης Μανδάλας, Αρίστος Δοξιάδης και Γιώργος Πίττας) που κατέθεσαν τις σκέψεις και τις εμπειρίες τους για την Οινογαστρονομία, τον Τουρισμό και την Ανάπτυξη, και για τον σημαντικό ρόλο του Greek Gastronomy Guide στο πλαίσιο της ενοποίησης των χώρων αυτών κάτω από την ευρεία ενότητα της γαστρονομίας.

Ο οδηγός ελληνικής γαστρονομίας  greekgastronomyguide.gr έγινε ενός έτους [εικόνες]  | iefimerida.gr 4

Δείτε περισσότερα και φωτό από την εκδήλωση στο http://www.greekgastronomyguide.gr/δελτίο-τύπου-εκδήλωσης-γενέθλια-greek-gastronomy-guide/

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ