Παρασκευόπουλος: Πρoπαγάνδα ότι ευθύνεται ο νόμος μου όταν αποφυλακίζονται κακοποιοί και διαπράττουν εγκλήματα - iefimerida.gr

Παρασκευόπουλος: Πρoπαγάνδα ότι ευθύνεται ο νόμος μου όταν αποφυλακίζονται κακοποιοί και διαπράττουν εγκλήματα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος για πρώτη φορά απαντά σε εκείνους που του επιρρίπτουν ευθύνες για το νόμο του, που αποφυλακίζει κακοποιούς και στη συνέχεια διαπράττουν εγκλήματα.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης North 98, ο καθηγητής νομικής του ΑΠΘ απαντά: Καταθλιπτικά τα ακούω. Γιατί καταλαβαίνω ότι ένας άνθρωπος ή λίγοι άνθρωποι είναι δύσκολο να αντιμετωπίσουν μια προπαγάνδα που προέρχεται από ένα σύστημα ολόκληρο. Θέλω να πω ότι για να απαντήσεις σε ένα σύστημα πρέπει και εσύ να είσαι σύστημα.

Ολες αυτές οι ιστορίες βγήκε με το νόμο Παρασκευόπουλου και έκανε δολοφονία, αφορούσαν περιπτώσεις ανθρώπων οι οποίοι απολύονται νωρίτερα από το χρόνο λήξης της ποινής τους της κανονικής. Θεσμός που υπάρχει από το 1950 στον ποινικό μας κώδικα. Επίσης το φαινόμενο ανθρώπων που βγαίνουν από την φυλακή αποφυλακίζονται και υποτροπιάζουν στο έγκλημα και να κάνουν ακόμη σοβαρά εγκλήματα δολοφονίες, υπήρχαν ανέκαθεν όχι μόνο στη χώρα μας αλλά παντού. Αυτό υπήρχε ανέκαθεν. Αυτό που δεν υπήρχε ανέκαθεν είναι κάθε φορά που θα γινόταν ένα έγκλημα από έναν που αποφυλακίστηκε να φορτώνεται στο υπουργό, αυτό είναι πρωτοφανές, αν σκεφτείτε και ανόητο.

Αν θα βγει κάποιος στα 10 χρόνια ή στα 8 στα 12 ή στα 10 δεν είναι κάτι το οποίο προσδιορίζει το πόσο μετά θα είναι επιθετικός ή όχι. Οι στατιστικές έχουν δείξει ότι πολλές φορές οι μεγάλες ποινές αποδιοργανώνουν τον άνθρωπο στη ζωή του δηλαδή σε διάλυση οικογένειας και σε μεγαλύτερη επιθετικότητα από ότι οι μικρότερες ποινές.

Σε ότι αφορά τα γεγονότα που συνέβησαν πριν μερικές ημέρες στην αίθουσα του εφετείου με μέλη της Χρυσής Αυγής και αντιεξουσιαστικών ομάδων, ο πρώην υπουργός δικαιοσύνης αναφέρει: Μεταξύ χρυσαυγιτών και μεταξύ κάποιων που θέλουν να προχωρήσει η δίκη γενικά όχι μόνο αντιεξουσιαστών και χρυσαυγιτών αλλά παραγόντων της δίκης. Είναι μια απόδειξη ότι οι άνθρωποι αυτοί θέλουν τη βία προσφεύγουν σε ύβρις όλα δείχνουν ότι είναι πολιτισμός βίας.

Στην ερώτηση αν έπρεπε να είχαν γίνει συλλήψεις ή προσαγωγές ο κ. Παρασκευόπουλος απάντησε : Πρέπει να συλληφθούν όσοι έκαναν εγκλήματα έστω διατάραξης των δικαστηρίων καθύβρισης πρέπει οπωσδήποτε να συλληφθούν πολλές φορές είναι πρακτικό το θέμα.

Σε ότι αφορά την αξιολόγηση και την διαπραγμάτευση της κυβέρνησης, ο κ. Παρασκεύπουλος δεν αποκλείει την λήψη κάποιων μέτρων, αλλά πιστεύει ότι δεν θα πρέπει να αφορά το δημοσιονομικό διότι όπως είπε η κοινωνία έχει πληγεί βαριά. Η πλειοψηφία δείχνει ότι στηρίζει την προσπάθεια της κυβέρνησης και με αυτήν την έννοια , δεν νομίζει είπε ότι οι βουλευτές θα αποτραβηχτούν και δεν θα ψηφίσουν.

Για το θέμα του Grexit , είπε ότι έχει αποκλειστεί, δυστυχώς όμως υπάρχουν άσχημα φαινόμενα από πολιτικούς που εύχονται το κακό της χώρας να μην προχωρήσει η αξιολόγηση και γι αυτό το λόγο αμφισβητούν τις επιτυχίες του λαού . Δεν βλέπει εκλογές ενώ αντίθετα πιστεύει πως θα πρέπει η κυβέρνηση να στηριχθεί κοινωνικά αλλά και πολιτικά σε επίπεδο κοινοβουλίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νίκος Παρασκευόπουλος αποφυλάκιση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ