Νέες ταινίες: Φαβορί για το Οσκαρ ο Κέισι Αφλεκ στο «Μια πόλη δίπλα στη θάλασσα» [κριτική & τρέιλερ] - iefimerida.gr

Νέες ταινίες: Φαβορί για το Οσκαρ ο Κέισι Αφλεκ στο «Μια πόλη δίπλα στη θάλασσα» [κριτική & τρέιλερ]

Manchester by the Sea
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H «Πόλη Δίπλα στη Θάλασσα» και το «Όλα Αρχίζουν Αύριο» θα γοητεύσουν τους φίλους του δράματος.

Από την άλλη ο Κιάνου Ρηβς θα γοητεύσει τους φίλους της περιπέτειας με το «Τζον Γουίκ Κεφάλαιο 2». Καλές ταινίες για μια εβδομάδα που κυριαρχεί το παϊδάκι της Τσικνοπέμπτης.

Μία Πόλη Δίπλα στη Θάλασσα Δράμα, ΗΠΑ / 2016

Νέες ταινίες: Φαβορί για το Οσκαρ ο Κέισι Αφλεκ στο «Μια πόλη δίπλα στη θάλασσα» [κριτική & τρέιλερ]  | iefimerida.gr 0


Manchester by the Sea
Σκηνοθεσία: Κένεθ Λόνεργκαν
Παίζουν: Κέισι Άφλεκ, Κάιλ Χάντλερ, Μισέλ Γουίλιαμς, Λούκας Χέτζες

Τι Συμβαίνει:
Όταν όλα σου πάνε στραβά και ο θυμός έχει ξεχειλίσει μέσα σου το τελευταίο πράγμα που θέλεις μετά από ένα γεμάτο πιστόλι, είναι να γίνεις θετός πατέρας απ΄το πουθενά. Και μάλιστα με το γιο του αγαπημένου σου αδερφού.
Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα όταν βλέπεις ότι το παιδί είναι στα δεκαοκτώ του.
Όλα αυτά τυχαίνουν στον Λη Τσάντλερ (Κέισι Άφλεκ) έναν καβγατζή, απείθαρχο και θυμωμένο Αμερικανό επιστάτη της Βοστώνης που επιστρέφει στην πόλη όπου ζούσε με την οικογένειά του και την πρώην γυναίκα του για να αναλάβει την κηδεμονία του ανεψιού του Πάτρικ (Λούκας Χέτζες).
Στο καπάκι θα έρθει αντιμέτωπος με την πρώην γυναίκα του (Μισέλ Γουίλιαμς) και όλες τις ανοιχτές πληγές του παρελθόντος. Ένας ξεφτισμένος έρωτας κι ένας χαλασμένος γάμος μέσα σε μια αφόρητη κι ανείπωτη θλίψη.
Καλογυρισμένο δράμα, με πραγματικά δυνατούς χαρακτήρες και με μια σκηνοθεσία οσκαρικού προσανατολισμού, που θα κλέψει τις καρδιές πολλών και όχι άδικα.
Μέσα την Αμερική της οικονομικής παρακμής που βιώνει η μεσαία τάξη, όπου οι ηθικές και οικονομικές αξίες είναι σε ένα μόνιμο δραματικό πόλεμο ο ανειδίκευτος εργάτης Κέισι Άφλεκ προσπαθεί να βρει έναν βηματισμό και να ζήσει τη ζωή του με έναν καταναγκασμό σαν να πρέπει να τελειώσει το υποχρεωτικό σχολείο.
Κάποια στιγμή απελπισίας δεν θα αντέξει και θα σηκώσει το όπλο θα το βάλει στον κρόταφο και θα πατήσει τη σκανδάλη. Θέλει να δώσει ένα τέλος στο βάσανο της δυσκολίας. Θα τον κρατήσει στη ζωή η νέα του αποστολή που είναι η κηδεμονία του τρομερού ανιψιού του, που καταπίνει τη ζωή σε μεγάλες μπουκιές.
Ο Λη θα προσπαθήσει να αναθρέψει έναν γιο που ποτέ δεν είχε και θα δει όλα τα στραβά της ζωής του μέσα από τα μάτια του ανιψιού του.
Ο Κέισι Άφλεκ είναι αντιμέτωπος με το δεύτερο του Όσκαρ σαν πρωταγωνιστής (το πρώτο ήταν όσκαρ δευτέρου ρόλου) κι έχει σοβαρές πιθανότητες να το πάρει αφού η παρουσία του είναι συγκλονιστική.
Το Mια Πόλη Δίπλα στη Θάλασσα είναι μια ταινία για την σπουδαιότητα της οικογένειας στις στιγμές της κρίσης όταν μας συμβεί κάτι κακό.
Όταν είμαστε μπερδεμένοι και απελπισμένοι. Τότε θέλουμε να πιαστούμε από ένα χέρι. Κι αυτό είναι σχεδόν πάντα μέσα από την οικογένεια.

Αντίδοτο Στην Ευεξία

Νέες ταινίες: Φαβορί για το Οσκαρ ο Κέισι Αφλεκ στο «Μια πόλη δίπλα στη θάλασσα» [κριτική & τρέιλερ]  | iefimerida.gr 1


Θρίλερ Τρόμου, Γερμανία / 2017
A Cure For Wellness
Σκηνοθεσία: Γκορ Βερμπίνσκι
Παίζουν: Ντέιν Ντε Χάαν, Τζέισον Άιζακς, Άντριαν Σίλερ, Μία Γκοθ, Χάρι Γκρένερ, Σίλια Ίμρι.

Τι Συμβαίνει:
O Γκορ Βερμπίνσκι είναι ένας σκηνοθέτης yper blockbuster ταινιών όπως «Οι Πειρατές της Καραϊβικής» κλπ.
Με κραυγαλέες και φασαριόζικες σκηνοθεσίες ανακατεμένες με χιούμορ, μυστήριο και δράση.
Εδώ προσθέτει ακόμα ένα στοιχείο, τον ζοφερό τρόμο. Παρουσιάζει μια σπάνια συλλογή αποτρόπαιων κλισέ και σιχαμερών σκηνών τόσο καλογυρισμένων που μπορούν να σου φέρουν σκοτοδίνη.
Εδώ ακόμα κι ένα ποτήρι νερό είναι ύποπτο στοιχειωμένο και σιχαμερό. Μια νουάρ παρέλαση αντικοινωνικών πλασμάτων στο μπλέντερ του τρόμου, πασπαλισμένο με ένα κάποιο κοινωνικό σχόλιο.
Δεν παραλείπει βέβαια κανένα από τα συνηθισμένα σινεματζήδικα στερεότυπα. Είναι εκεί ο στοιχειωμένος πύργος, η παρθένα φυλακισμένη κόρη που το σκάει με το ποδήλατο, ο τρελλογιατρός με τα πειράματα σε ανθρώπινα πλάσματα, οι αηδιαστικές μεταγγίσεις αίματος, η εξαγωγή δοντιού χωρίς αναισθητικό, αίματα περιόδου ανακατεμένα με γλιτσερά χέλια σε υγρές σπασμένες τουαλέτες, ξεκοιλιασμένα ζώα με τα έντερα πεταμένα έξω και πάει λέγοντας. Όσοι πιστοί προσέλθετε…
Ο Ντέιν Ντεχάαν υποδύεται τον Λόκχαρτ, έναν φιλόδοξο χρηματιστή της Wall Street, ο οποίος στέλνεται από την εταιρία του σε ένα απομονωμένο θεραπευτικό σπα στις Άλπεις. Ο Λόκχαρτ έχει μία αποστολή: πρέπει να πείσει τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας, τον Πέμπροκ (Χάρι Γκρένερ), που βρίσκεται ως ασθενής στο σπα, κι έχει δηλώσει στο προσωπικό της εταιρίας του ότι δεν έχει καμία πρόθεση να γυρίσει στη Νέα Υόρκη, να επιστρέψει στα καθήκοντά του.
Ο Λόκχαρτ φτάνει στο απομακρισμένο σανατόριο, όπου οι ασθενείς υποτίθεται ότι λαμβάνουν μία θαυματουργή θεραπεία.
Στην πραγματικότητα όμως, αυτοί φαίνεται ότι αρρωσταίνουν ακόμη περισσότερο… Ο Λόκχαρντ θα παρεισφρήσει στην γκόθικ κλινική, θα ζήσει την αποκρουστική θεραπεία από πρώτο χέρι και θα προσπαθήσει να αποδράσει από τα νύχια του γιατρού Βόλμερ (Τζέισον Άιζακς).
Ο κατά τα άλλα σοβαρός Αμερικανός σκηνοθέτης, στήνει ένα αιματοβαμμένο ανατριχιαστικό εφιάλτη, πάνω στις ράγες μιας τυπικής ιστορίας τρόμου, χρησιμοποιώντας ό,τι τρομοκλισέ υπάρχει με μια κινηματογραφική μαεστρία που όμως δεν μπορεί να σε αφήσει ασυγκίνητο.

Η Ζωή μιας Γυναίκας Δράμα Εποχής, Γαλλία / 2016

Νέες ταινίες: Φαβορί για το Οσκαρ ο Κέισι Αφλεκ στο «Μια πόλη δίπλα στη θάλασσα» [κριτική & τρέιλερ]  | iefimerida.gr 2


Une Vie
Σκηνοθεσία: Στεφάν Μπριζέ
Παίζουν: Γιολάντ Μορό, Ζαν-Πιερ Νταρουσέν, Τζουντίντ Γκεμλά, Σουόν Αρλό

Τι Συμβαίνει:
Ένα μυθιστόρημα του Γκυ ντε Μωπασάν γίνεται η αφορμή για ένα νοσταλγικό ταξίδι στους ρομαντικούς έρωτες του παρελθόντος στη Γαλλία.
Με μια εικονογραφία που ενδιαφέρεται πιο πολύ για το σχήμα και λιγότερο για το περιεχόμενο ο σκηνοθέτης Στεφαν Μπρισε (Ο Νομος της Αγοράς) αφήνει την ιστορία να εξελιχθεί με γραφειοκρατική ισορροπία ακολουθώντας τα γεγονότα που χτίζουν την απελπισία στη ζωή μιας ρομαντικής αριστοκράτισσας καθώς μεγαλώνει.
Είμαστε στη Νορμανδία το 1819. Η Ζαν είναι είναι κόρη Βαρώνου και μια νέα γυναίκα γεμάτη παιδιάστικα όνειρα, που επιστρέφει στον πατρικό πύργο μετά από τα σχολικά της χρόνια που τα πέρασε στο μοναστήρι.
Παντρεύεται με προξενιό, έναν όχι και τόσο πλούσιο ευγενή της περιοχής, αλλά σύντομα αυτός αποδεικνύεται τσιγκούνης κι άπιστος κυνηγώντας το ποδόγυρο στις τάξεις της τοπικής αριστοκρατίας. Σιγά σιγά οι ψευδαισθήσεις της Ζαν σχετικά με την ανέμελη κι ευτυχισμένη ζωή διαλύονται. Με τον καιρό θα συνηθίσει να υποχωρεί στην δυστυχία που την περιτριγυρίζει και να ζει με αυτήν.
Ο γιος της Πωλ θα είναι μια παρηγοριά όμως κι αυτός σιγά σιγά θα την απογοητεύσει καθώς την αναγκάζει να πουλήσει την πατρική της περιουσία για να ξεπληρώνει τα χαρτοπαιχτικά του χρέη στο Παρίσι.
Το φίλμ αποτελείται από σχοινοτενείς σκηνές (χωρίς δραματικές εξάρσεις) και παλιομοδίτικα σκηνοθετικά τερτίπια όπως φλας μπακ και ποιητικές εικόνες (φύλλα στο νερό κλπ) που πιθανώς περνιούνται για ευρήματα λεπτής αισθητικής αλλά “χάνονται στη μετάφραση”.
Ο Μπριζέ προσπαθώντας να μη προδώσει το πνεύμα Μωπασάν μπλέκεται σε μια στεγνή εικονογραφία εποχής που θυμίζει ψυχογράφημα δωματίου κατορθώνοντας πάντως να αποσπάσει την εύνοια των κριτικών στο τελευταίο φεστιβάλ Βενετίας.
Πρόκειται για μια ταινία εποχής που δεν ακολουθεί τους “νόμους της Αγοράς” αλλά τους νόμους της κοινωνικής ζωής που με τα ήθη και τους καταναγκασμούς εγκλωβίζουν και τελικά σκοτώνουν οποιαδήποτε ελεύθερη ψυχή.

Όλα Αρχίζουν Αύριο Κωμωδία, Γαλλία / 2016

Νέες ταινίες: Φαβορί για το Οσκαρ ο Κέισι Αφλεκ στο «Μια πόλη δίπλα στη θάλασσα» [κριτική & τρέιλερ]  | iefimerida.gr 3


Demain tout commence
Σκηνοθεσία: Ούγκο Γκελέν
Παίζουν: Ομάρ Σι, Κλεμάνς Ποεσί, Αντουάν Μπερτράντ, Άσλι Γουόλτερς, Γκλόρια Κόλστον

Τι Συμβαίνει:
Ανάλαφρη με όλη τη σημασία της λέξης ταινία που μοιάζει με μπαλόνι παραφουσκωμένο με ήλιον που ανεβαίνει κι εξαφανίζεται στον γαλάζιο ουρανό και δε προλαβαίνεις να το χαρείς.
Οικογενειακή ταινία με μια ποπ διάσταση, χωρίς πολύ προβληματισμό που εικονογραφεί την περίπτωση της ανατροφής του παιδιού μονογονεϊκής οικογένειας από τον πατέρα. Αυστηρά για να περάσει η ώρα χωρίς πολλές έγνοιες.
Ο Σάμιουελ (Ομάρ Σι), είναι μοντέρνος απερίσκεπτος κι απροβλημάτιστος και εργάζεται σαν σκίπερ σε πολυτελή γιώτ διασκεδάζοντας με τους πελάτες και πιο πολύ με τις πελάτισσες, λόγω προσόντων προφανώς… Όμως δουλειά δεν είχε ο διάολος “βασάνιζε” τα παιδιά του που λένε.
Κάποια στιγμή μια ξανθιά πελάτισσα, θα του παρουσιάσει πακέτο, τον καρπό του περσινού καλοκαιρινού τους έρωτα κι από κεινη την ώρα η ζωή του Σάμιουελ μετατρέπεται σε ρολερ-κόστερ καθώς προσπαθεί να μεγαλώσει τη μικρή του κόρη μόνος του και μάλιστα στο Λονδίνο!
Το να μιλήσει αγγλικά ο Γάλλος της Cote d’ Azur δε το συζητώ, είναι το κλου της ταινίας!
Aπό το σκηνοθέτη, ούτε λόγος για ψάξιμο στη σχέση πατέρα και κόρης χωρίς τη μαμά στη μέση, πράγμα που θα έκανε τη ταινία άκρως ενδιαφέρουσα από πολλές μεριές. Αφασία, διασκέδαση και πάνω τούρλα.
Πατέρας και κόρη γίνονται αχώριστοι, φίλοι, σύντροφοι κι αγαπημένοι καθώς ο πατέρας Σάμιουελ κρύβει κι αυτός ένα παιδί μέσα του. Η μικρή του κόρη, του στέκεται και τον βοηθά στη δουλειά του, φτάνει μάλιστα στο σημείο να του οργανώνει τη ζωή.
Ο σκηνοθέτης και συνσεναριογράφος Ούγκο Γκελέν μένει στα χαρούμενα πράγματα που βλέπει ο γονιός στα μάτια του παιδιού του, στις τρυφερές αγκαλιές στην πατρική αφοσίωση και την αγάπη που χτίζει τη δυνατή σχέση πατέρα και κόρης. Βέβαια κάποια στιγμή όλα αυτά θα κινδυνέψουν να ανατραπούν, αλλά γιατί να χαλάμε τις καρδιές μας τώρα…

John Wick: Chapter 2 Περιπέτεια, ΗΠΑ / 2016

Νέες ταινίες: Φαβορί για το Οσκαρ ο Κέισι Αφλεκ στο «Μια πόλη δίπλα στη θάλασσα» [κριτική & τρέιλερ]  | iefimerida.gr 4

John Wick: Chapter 2
Σκηνοθεσία: Τσαντ Σταχέλσκι
Παίζουν: Κιάνου Ρηβς, Λόρενς Φίσμπερν, Ίαν Μακ Σέιν, Πίτερ Στορμάρε, Τζον Λεγκουιζιάμο.

Τι Συμβαίνει:
Ο θρυλικός John Wick έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση, αναγκάζεται όμως να επιστρέψει. Ένας παλιός του εχθρός δίνει ένα τεράστιο ποσό προκειμένου ο John Wick να πεθάνει. Το «συμβόλαιο θανάτου» είναι διεθνές και πληρωμένοι εκτελεστές από όλο τον κόσμο τον αναζητούν. Ο John όμως δεν είναι ένας εύκολος στόχος.
Καλογυρισμένη ταινία περιπέτειας με ωμή βία φαντασμαγορικά σταντς και κλωτσοπατινάδα μέχρι εκεί που δεν παίρνει. Μια σπέσιαλ ταινία από ειδικούς που ξέρουν τις θα πει action adventure. Οι φίλοι του είδους δεν θα απογοητευτούν!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ