Το ΔΝΤ στέλνει στην Ελλάδα παρατηρητή για την ΕΛΣΤΑΤ - iefimerida.gr

Το ΔΝΤ στέλνει στην Ελλάδα παρατηρητή για την ΕΛΣΤΑΤ

Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν κάποιοι πίστευαν ότι το ΔΝΤ θα φύγει από το ελληνικό πρόγραμμα σήμερα προσγειώθηκαν... ανώμαλα στη Βουλή.

Και αυτό διότι ο Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Θανάσης Θανόπουλος ανακοίνωσε ότι «μας ζητήθηκε να υπάρξει παρατηρητής του ΔΝΤ στην ΕΛΣΤΑΤ κι εμείς για λόγους διαφάνειας δεχτήκαμε με μεγάλη χαρά».

Ο κ. Θανόπουλος δεν αποκάλυψε πότε ακριβώς θα έρθει ο παρατηρητής του ΔΝΤ και τι ακριβώς θα κάνει στην ΕΛΣΤΑΤ, όμως υπογράμμισε: "δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα τόσο για πηγές όσο και για μεθόδους μας. Βέβαια, υπάρχουν κάποια θέματα εμπιστευτικότητας που τα σεβόμαστε. Θέλουμε να μας εμπιστεύεται το ΔΝΤ, το οποίο είναι ένα μεγάλος χρήστης των στοιχείων μας.

Ο κ.Σταικουρας απο την πλευρά της ΝΔ ρώτησε τον κ.Θανοπουλο εάν το Δ.Ν.Τ θέτει θέμα αξιοπιστίας των στοιχείων αφού στην πρόσφατη έκθεση του μιλά για συνεχιζόμενες πολιτικές παρεμβάσεις.

Ο κ.Θανοπουλος δεν απάντησε ευθέως λέγοντας ότι το Δ.Ν.Τ είναι ένας σημαντικός χρήσης των στατιστικών στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ και θέλουμε να μας εμπιστεύεται

Πάντως το όλο θέμα έχει να κάνει με την παρουσίαση στις 21 Απριλίου του 2017 των στοιχείων για το 2016 και φυσικά πολλοί αναρωτιούνται εάν το Δ.Ν.Τ φοβάται από κοινού «πείραγμα» των στοιχείων μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαίων και γιαυτό στέλνει τοποτηρητή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΛΣΤΑΤ ΔΝΤ παρατηρητής
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ