H Kerogen Capital εταίρος της Energean στο Ισραήλ - iefimerida.gr

H Kerogen Capital εταίρος της Energean στο Ισραήλ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Kerogen Capital, όμιλος διαχείρισης ιδιωτικών κεφαλαίων, συμφώνησε να επενδύσει στην Energean Israel, στην οποία ανήκουν κατά 100% οι άδειες εκμετάλλευσης των υπεράκτιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου στο Ισραήλ.

Συγκεκριμένα, η Kerogen Capital, η οποία δραστηριοποιείται στη διεθνή βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου, συμφώνησε -με την προϋπόθεση ότι η συμφωνία θα λάβει την έγκριση από τις αρμόδιες ισραηλινές αρχές να επενδύσει ένα αρχικό ποσό ύψους 50 εκατ. δολαρίων, ενόψει της επένδυσης ύψους περίπου 1,3 δισεκ. δολαρίων για την ανάπτυξη των δύο κοιτασμάτων.

Οπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία, το ποσό της επένδυσης θα χρησιμοποιηθεί για την υλοποίηση των μελετών του Σχεδιασμού των εγκαταστάσεων (Front End Engineering Design) και του Σχεδίου Ανάπτυξης (Field Development Plan) των δύο κοιτασμάτων, o οποίος έχει ήδη ανατεθεί στην TechnipFMC.

Μετά την έγκριση της συμφωνίας από τις ισραηλινές αρχές, η Kerogen Capital θα κατέχει το 50% της Energean Israel.

Σχετικά με τη συμφωνία με την Kerogen Capital, ο κ. Μαθιός Ρήγας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Energean, ο οποίος αναλαμβάνει και Διευθύνων Σύμβουλος της Energean Israel, δήλωσε «Είμαστε χαρούμενοι που καλωσορίζουμε την Kerogen στο σχέδιο ανάπτυξης των κοιτασμάτων Karish και Tanin στο Ισραήλ, από τα οποία προγραμματίζουμε να προμηθεύσουμε με φυσικό αέριο την εγχώρια αγορά το 2020. Ετοιμαζόμαστε για την υποβολή του Σχεδίου Ανάπτυξης στα μέσα της τρέχουσας χρονιάς, έχοντας παράλληλα προχωρήσει τις διαπραγματεύσεις με δυνητικούς πελάτες για την σύναψη συμβολαίων.»

Από την πλευρά του ο κ. Roy Franklin, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Kerogen, ο οποίος αναλαμβάνει μη Εκτελεστικός Πρόεδρος της Energean Israel, δήλωσε ότι η συγκεκριμένη επένδυση προσφέρει στην Kerogen την ευκαιρία να δραστηριοποιηθεί σε μία μεγάλης έκτασης ανακάλυψη κοιτασμάτων φυσικού αερίου, εντός μιας χώρας του ΟΟΣΑ.

Σημειώνεται ότι η Kerogen Capital, η οποία ιδρύθηκε το 2007, διαχειρίζεται κεφάλαια της τάξης των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τα κεφάλαια αυτά έχουν επενδυθεί από οργανισμούς με συντηρητική επενδυτική λογική, όπως ιδρύματα, ασφαλιστικά ταμεία, funds που δραστηριοποιούνται σε χορηγίες, κ.α. Πρόκειται για την πρώτη επένδυση της Kerogen Capital στον τομέα των υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Kerogen Energean ισραήλ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ