Airselfie: H μικρότερη ιπτάμενη κάμερα στον κόσμο ζυγίζει μόλις 52 γραμμάρια [βίντεο] - iefimerida.gr

Airselfie: H μικρότερη ιπτάμενη κάμερα στον κόσμο ζυγίζει μόλις 52 γραμμάρια [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H πιο ελαφριά και λεπτεπίλεπτη εναέρια κάμερα, η οποία ενσωματώνεται σε έξυπνο κινητό ονομάζεται Airselfie.

Είναι η πιο μικρή αφού οι διαστάσεις της είναι 3,72 εκατ. επί 2,65 εκατ. και η πιο ελαφριά μόλις 52 γραμμάρια φορητή κάμερα. Eνα drone, το οποίο ενσωματώνεται σε ειδική θήκη για το κινητό.

Διαθέτει βιντεοκάμερα 5 megapixel, μία 4GB micro SD κάρτα για να αποθηκεύει φωτογραφίες και μπορεί να πετάξει σε ύψος έως και 20 μέτρων. Οι λήψεις με αυτή την κάμερα συγχρονίζονται απευθείας από το κινητό μέσω δικτύου wifi 2,4 Ghz, το οποίο δημιουργεί η ίδια.

Ο χειρισμός πανεύκολος, είτε μέσω «εικονικού joystick» για να τραβήξουμε selfie, είτε γυρίζοντας το κινητό πλάγια. Ακόμη και ο ερασιτέχνης της εναέριας φωτογραφίας δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει δυσκολίες, κι αυτό λόγω του συστήματος απορρόφησης κραδασμών.

Ο σχεδιασμός αυτής της κάμερας-drone, που φέρει την υπογραφή του Ιταλού σχεδιαστή Eduardo Scorpianna, είναι όμορφος.

Προσφέρει ανεξάντλητες δυνατότητες για selfies και όπως υποστηρίζει πρόσφατη μελέτη αμερικανικού πανεπιστημίου, καινούργιες οδούς προς την ευτυχία. Η μελέτη απέδειξε (;) ότι ο αριθμός λήψης selfies είναι ευθέως ανάλογος του συναισθήματος ευεξίας του λήπτη. Ας «ευτυχίσουμε». Οι ουρανοί είναι δικοί μας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Airselfie κάμερα drone
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ