Χιθ Λέτζερ – Ο ηθοποιός που κέρδισε βραβείο Οσκαρ μετά το θάνατο του - iefimerida.gr

Χιθ Λέτζερ – Ο ηθοποιός που κέρδισε βραβείο Οσκαρ μετά το θάνατο του

apimages
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί η 81η απονομή των βραβείων Oscar να ανήκει στο παρελθόν, όμως εκείνη η βραδιά σημάδεψε την ιστορία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Η αυλαία στο Kodak Theatre είχε κλείσε με θριαμβευτή το «Slumdog Millionaire» με 8 βραβεία από τα 9 που διεκδικούσε, ανάμεσά τους εκείνο της καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας.

Τα βασικά βραβεία ερμηνείας απονεμήθηκαν στην Κέιτ Ουίνσλετ και τον Σον Πεν (για την ερμηνεία του στην ταινία ”Milk”), όμως μεγάλη έκπληξη αποτέλεσε η βράβευση του Χιθ Λέτζερ που κέρδισε το Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου μετά το θάνατο του.

Ο ηθοποιός τιμήθηκε για την ανατριχιαστική ερμηνεία του στο ρόλο του κακού Τζόκερ, στην ταινία «Σκοτεινός Ιππότης», σε σκηνοθεσία του Christopher Nolan.

Χιθ Λέτζερ – Ο ηθοποιός που κέρδισε βραβείο Οσκαρ μετά το θάνατο του | iefimerida.gr 0

Φωτογραφία από: cinemascomics.com

Η δεύτερη ταινία στην τριλογία του Μπάτμαν ανήκει σε εκείνες που άφησαν εποχή. Οταν το 2006 ξεκίνησαν τα γυρίσματα κανείς δεν ήξερε το πρόσωπο του ανθρώπου που θα ενσάρκωσε τον Τζόκερ, παρά μόνο το όνομα του.
Η πρώτη επαφή των ηθοποιών με τον Λέτζερ έγινε στα γυρίσματα και τότε, η ανατρεπτική εικόνα του Τζόκερ με το τρομακτικό μακιγιάζ με το πλατύ κόκκινο χαμόγελο άφησε άφωνο τον Μάικλ Κέιν, ο οποίος ξέχασε τα λόγια του.

Στη σκηνή αυτή ο Λέτζερ ( ως Τζόκερ) έπρεπε να ανέβει με το ασανσέρ στο σπίτι του Μπάτμαν και να κάνει ένα διάλογο με τον Κέιν ( ως Αλφρεντ), αφού σκοτώσει κάποιους καλεσμένους.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας αποφάσισε να κρατήσει τη σκηνή στην ταινία μιας και τόσο η ερμηνεία του Λέτζερ, όσο και ο πανικός του Κέιν τον ενθουσίασαν.

Το ίδιο τρομακτικός ήταν ο ρόλος του Τζόκερ και για τους υπόλοιπους ηθοποιούς. Η ηθοποιός Μάγκι Τζίλενχαλ φοβήθηκε πάρα πολύ όταν ο ηθοποιός της έπιασε το πρόσωπο με το χέρι και της φώναξε να τον κοιτάξει. Η συμπεριφορά του οδήγησε την ηθοποιό σε πανικό και αναγκάστηκε να κοιτάζει διαρκώς αλλού, ώστε να αποφύγει την οπτική επαφή μαζί του. Ο σκηνοθέτης κράτησε και αυτή τη σκηνή ως έχει στην ταινία.

Πολλοί έλεγαν, ότι ο Λέτζερ είχε ταυτιστεί με το ρόλο και το χαρακτήρα του Τζόκερ,που τον φανταζόταν ως έναν ψυχοπαθή δολοφόνο και προσπαθούσε με κάθε τρόπο να βελτιωθεί σε αυτόν. Οπως αποκαλύφθηκε, κρατούσε κι ένα ημερολόγιο στο οποίο κατέγραφε σκέψεις και συναισθήματα του Joker.

Κατά την 81η απονομή των βραβείων Οσκαρ, το βραβείο αντ΄αυτού παρέλαβαν ο πατέρας, η μητέρα και η αδελφή του. Η ατμόσφαιρα ήταν συγκινησιακά φορτισμένη και όλο το Kodak Theater χειροκροτούσε όρθιο.

Χιθ Λέτζερ – Ο ηθοποιός που κέρδισε βραβείο Οσκαρ μετά το θάνατο του | iefimerida.gr 1

Φωτογραφία από: apimages

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χίθ Λέτζερ Οσκαρ 2009
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ