Νέα εγκύκλιος του ΕΦΚΑ για τις εισφορές μισθωτών μηχανικών του ιδιωτικού τομέα - iefimerida.gr

Νέα εγκύκλιος του ΕΦΚΑ για τις εισφορές μισθωτών μηχανικών του ιδιωτικού τομέα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις εισφορές που θα κληθούν να καταβάλλουν από την 1η Ιανουαρίου οι μισθωτοί μηχανικοί του ιδιωτικού τομέα που μέχρι 31/12/2016 υπάγονταν στην ασφάλιση του τ. Ε.Τ.Α.Α. – Τομέας Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε., καθορίζει η νέα εγκύκλιος του ΕΦΚΑ.

Αναλυτικά η εγκύκλιος αφορά τα μέλη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Αρχιτέκτονες, Πολιτικοί Μηχανικοί, Μηχανολόγοι, κ.λ.π.) και τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, του υπομηχανμικούς των Σχολών του Ν.Δ. 3971/59 που τελούσαν υπό την εποπτεία του Ε.Μ.Π.(Ν.915/79) εφόσον μετά την ημερομηνία εγγραφής τους στο τ. Ε.Τ.Α.Α. - Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. έχουν καταστεί μισθωτοί και τους έμμισθους υπομηχανικούς του Ν.1027/80 και Ν.1028/80.

Η εγκύκλιος ορίζει ότι καταβάλλεται ασφαλιστική εισφορά για τον κλάδο σύνταξης ποσοστού 20% επιμεριζόμενη κατά ποσοστό 6,67% για τον εργαζόμενο και 13,33% για τον εργοδότη.

Νέα εγκύκλιος του ΕΦΚΑ για τις εισφορές μισθωτών μηχανικών του ιδιωτικού τομέα | iefimerida.gr 0

Επίσης, από 1/1/2017 η ασφαλιστική εισφορά υπέρ υγειονομικής περίθαλψης ορίζεται σε ποσοστό 7,10%, επί των πάσης φύσεως αποδοχών και κατανέμεται κατά ποσοστό 6,45% για παροχές σε είδος, εκ του οποίου 2,15% βαρύνει τον ασφαλισμένο και 4,30% βαρύνει τον εργοδότη και ποσοστό 0,65% για παροχές σε χρήμα, εκ του οποίου 0,40% βαρύνει τον ασφαλισμένο και 0,25% βαρύνει τον εργοδότη.

Νέα εγκύκλιος του ΕΦΚΑ για τις εισφορές μισθωτών μηχανικών του ιδιωτικού τομέα | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΦΚΑ εισφορές μηχανικοί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ