ΕΛΣΤΑΤ: Στο 0,3% η ανάπτυξη το 2016 - iefimerida.gr

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 0,3% η ανάπτυξη το 2016

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιστροφή σε οριακά θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2016 καταγράφουν τα πρώτα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, επιβεβαιώνοντας τη χθεσινή έκθεση της Κομισιόν.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι στο τέταρτο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς υπήρξε αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,3% και σε συνδυασμό με τις επιδόσεις του τρίτου τριμήνου (2,2%) απορροφήθηκαν τα αρνητικά δύο πρώτα τρίμηνα του έτους. Έτσι, στο σύνολο του έτους καταγράφεται άνοδος του ΑΕΠ κατά 0,3% έναντι πρόβλεψης ύφεσης 0,3%.

Η πρώτη εικόνα από το μέτωπο της ανάπτυξης αναμένεται να αξιοποιηθεί από το οικονομικό επιτελείο στη μάχη με το ΔΝΤ, με στόχο τη μείωση του όγκου των μέτρων που ζητά το Ταμείο επιμένοντας σε απαισιόδοξες προβλέψεις τόσο για την προοπτική του ΑΕΠ όσο και για τις δημοσιονομικές επιδόσεις των επόμενων ετών.

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 0,3% η ανάπτυξη το 2016 | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΛΣΤΑΤ ΑΕΠ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ