Το νέο Kia Rio παρουσιάζει ενδιαφέρον - iefimerida.gr

Το νέο Kia Rio παρουσιάζει ενδιαφέρον

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Kia ανανεώνει ριζικά τη γκάμα της στις μικρές κατηγορίες, μιας και από τις αρχές Ιουνίου στην Ελλάδα θα είναι διαθέσιμα τα ολοκαίνουργια Picanto και Rio.

Το τελευταίο παρουσιάστηκε επίσημα πριν από λίγες ημέρες, διατηρεί μεν το χαρακτηριστικό σχεδιασμό της προηγούμενης γενιάς αλλά έχει εξελιχθεί τόσο ώστε να χαρακτηρίζεται ως ένα όμορφο και με νεανική προσέγγιση αυτοκίνητο. Με ελαφρώς μεγαλύτερες διαστάσεις -το μήκος του μεγάλωσε κατά 15 μόλις χιλιοστά φτάνοντας τα 4,065 μέτρα, ενώ η αύξηση του μεταξονίου είναι μόλις 10 χιλιοστά στα 2,58 μέτρα- ώστε να μη χάσει την αστική του ευελιξία.

Το νέο Kia Rio παρουσιάζει ενδιαφέρον   | iefimerida.gr 0

Στο εσωτερικό οι γραμμές είναι καθαρές και η αίσθηση πιο πολυτελής από τα συνήθη στάνταρ της κλάσης. Παράλληλα έχουν χρησιμοποιηθεί ποιοτικά υλικά, ενώ στο ταμπλό δεσπόζει η μεγάλη και εύχρηστη οθόνη αφής. Από πλευράς πρακτικότητας υπάρχουν πλέον πιο πολλές και καλύτερα σχεδιασμένες θήκες για μικροαντικείμενα, ενώ οι χώροι για τους επιβάτες είναι ικανοποιητικοί. Έτσι στο πίσω κάθισμα θα βολευτούν με αρκετή άνεση 2 ενήλικες, ενώ με 325 λίτρα (+37 σε σχέση με την προηγούμενη γενιά) το πορτομπαγκάζ θα καλύψει τις όποιες ανάγκες μιας μικρής οικογένειας.

Το νέο Kia Rio παρουσιάζει ενδιαφέρον   | iefimerida.gr 1

Η γκάμα των κινητήρων του νέου Kia Rio στην Ελλάδα θα περιλαμβάνει πέντε σύνολα με στάνταρ το σύστημα start stop: τον ατμοσφαιρικό 1.2 με 84 ίππους, τον turbo 1.0 T-GDI με 100 και 120 ίππους και τους diesel 1.4 CRDi με 77 και 90 άλογα και 6άρι κιβώτιο.
Ο νέος turbo βενζίνης των 1.000 κυβικών, που χρησιμοποιείται ήδη στο Ceed, χαρακτηρίζεται από την τυπική 3κύλινδρη χροιά του και την καλή απόκρισή του από χαμηλά. Οι ρεπρίζ ευνοούνται από την καλή κλιμάκωση του κιβωτίου με τις 5 σχέσεις, ενώ η ισχυρότερη εκδοχή του των 120 ίππων συνδυάζεται με κιβώτιο 6 σχέσεων. Οι μηχανικοί της Kia έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά και στον diesel με τους 90 ίππους, καθώς ο κινητήρας είναι δυνατός και πολιτισμένος.

Το νέο Kia Rio παρουσιάζει ενδιαφέρον   | iefimerida.gr 2

Αντίστοιχα καλά είναι και τα σχόλια για την οδική συμπεριφορά, καθώς το νέο Rio είναι αρκούντως σφιχτό για να είναι διασκεδαστικό στο δρόμο και παράλληλα ικανοποιητικά μαλακά ώστε να είναι και άνετο, πάντα με τα μέτρα της κατηγορίας.

Το νέο Kia Rio παρουσιάζει ενδιαφέρον   | iefimerida.gr 3

Από πλευράς εξοπλισμού η βασική έκδοση περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα καθώς και πλήρη διασύνδεση με smartphone, η οθόνη των 7 ιντσών υπάρχει στις πιο πλούσιες εκδόσεις μαζί με σύστημα keyless και 17άρες ζάντες, ενώ ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού η λίστα με τα συστήματα υποβοήθησης περιλαμβάνει αυτόνομη πέδηση, προειδοποίηση για διερχόμενους πεζούς, διατήρηση λωρίδας κυκλοφορίας και μέχρι και έξυπνο ESP που υποδεικνύει «διόρθωση» στο τιμόνι.

Το νέο Kia Rio παρουσιάζει ενδιαφέρον   | iefimerida.gr 4

Όπως προαναφέραμε το νέο Kia Rio θα είναι διαθέσιμο από τις αρχές του καλοκαιριού, ενώ όπως κάθε μοντέλο της μάρκας θα συνοδεύεται από 7ετή εγγύηση.

Το νέο Kia Rio παρουσιάζει ενδιαφέρον   | iefimerida.gr 5
Το νέο Kia Rio παρουσιάζει ενδιαφέρον   | iefimerida.gr 6
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ