Ντομπρόβσκις: Η Ελλάδα εφαρμόζει το πρόγραμμα, αλλά το ΔΝΤ δεν διορθώνει τις απαισιόδοξες προβλέψεις του - iefimerida.gr

Ντομπρόβσκις: Η Ελλάδα εφαρμόζει το πρόγραμμα, αλλά το ΔΝΤ δεν διορθώνει τις απαισιόδοξες προβλέψεις του

Φωτογραφία: AP Photo/Virginia Mayo
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα πυρά κατά του ΔΝΤ εξαπέλυσε ο ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις.

«Η Ελλάδα προχωράει στα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που απαιτούνται για να εξασφαλιστεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης, αλλά το ΔΝΤ δεν αλλάζει τις υπερβολικά απαισιόδοξες προβλέψεις του» είπε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Φρανγκφούρτη.

«Το ίδιο το πρόγραμμα εφαρμόζεται κανονικά», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν αρμόδιος για το Ευρώ και τον Κοινωνικό Διάλογο.

«Αν δώσουμε μια τελική ώθηση από όλες τις πλευρές -από τους θεσμούς, από τους πιστωτές, από τις χώρες της ευρωζώνης και από την ίδια την Ελλάδα -μπορούμε πράγματι να ολοκληρώσουμε τη δεύτερη αξιολόγηση», συνέχισε ο ίδιος.

Ο Ντομπρόβσκις πρόσθεσε: «η βασική μας υπόθεση είναι ότι αυτό θα γίνει σε στενή συνεργασία με το ΔΝΤ».

«Το πρόβλημα είναι ότι το ΔΝΤ προχωρεί σε πολύ απαισιόδοξες προβλέψεις για την ανάπτυξη και τα δημοσιονομικά όσον αφορά την Ελλάδα. Επιπλέον, δεν διορθώνει αυτές τις προβλέψεις με βάση τα γεγονότα, με βάση τα πραγματικά αποτελέσματα», συμπλήρωσε ο Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βάλντις Ντομπρόβσκις ΔΝΤ Ελλάδα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ