ΔΗΜΑΡ: Επιδιώκουμε κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης για να βγει η χώρα από τα μνημόνια - iefimerida.gr

ΔΗΜΑΡ: Επιδιώκουμε κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης για να βγει η χώρα από τα μνημόνια

φωτογραφία αρχείου: eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ευθύνες στην κυβέρνηση για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης, επέρριψε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/ Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 Fm» τονισε.

«Εμείς δεν ζητούμε εκλογές όπως η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη θέλει και επιδιώκει την κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, το ζητάμε σταθερά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν το επιδιώκουν» είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος, υπογραμμίζοντας πως η ενίσχυση της δημοκρατικής συμπαράταξης θα επιβάλει την εθνική συνεννόηση για να βγει η χώρα από τα μνημόνια όπως βγήκαν και οι άλλες χώρες.

Αναφερθείς στη διαπραγμάτευση είπε ότι η κυβέρνηση φτάνει τα πράγματα στα άκρα και δεν κλείνει την αξιολόγηση, με αποτέλεσμα κάθε φορά η καθυστέρηση να φέρνει νέα μέτρα.

Για την πιθανότητα εκλογών ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα κλείσει την αξιολόγηση αποδεχόμενη νέα μέτρα πάνω από 3 δις και δεν θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος υποστήριξε ότι τα παράλογα μέτρα που ζητούν οι δανειστές είναι αποτέλεσμα της καθυστέρησης. «Η έκθεση του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής υποστήριζε ότι δεν θα είχαμε ακραίες απαιτήσεις από πουθενά εάν είχε κλείσει η αξιολόγηση μέσα στο 2016» ενώ αναφέρθηκε και στην δήλωση του υπουργού Οικονομικών για την ανάγκη να κλείσει σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα η αξιολόγηση: «η αστάθεια δεν βοηθά να προχωρήσουν και άλλα πράγματα εάν δεν κλείνεις στην ώρα της τη διαπραγμάτευση, τελικά έρχεται κάτι επώδυνο για την ελληνική κοινωνία» ανέφερε πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Ερωτηθείς για τις διεργασίες στην κεντροαριστερά είπε ότι και μετά τη συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου «αποφασίσαμε να προχωρήσουμε μπροστά προς την κατεύθυνση της διεύρυνσης του χώρου.
Έτσι, αποφασίσαμε τον Ιούνιο να κάνουμε ένα συνέδριο ανοιχτό στην κοινωνία να δημιουργηθεί το νέο που έχει ανάγκη ο τόπος, ο κόσμος της κεντροαριστεράς έχει ταλαιπωρηθεί με τις ατέρμονες συζητήσεις, τώρα χρειάζονται πράξεις».
Επανέλαβε, ακόμα, ότι από αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς και πως όλοι πρέπει να συνεισφέρουν στην ενότητα και στην ανανέωση προσώπων και πολιτικών πρακτικών.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ