Ζαν Λικ Μελανσόν: Καμία συνεργασία με τον Μπενουά Αμόν - iefimerida.gr

Ζαν Λικ Μελανσόν: Καμία συνεργασία με τον Μπενουά Αμόν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Provence που κυκλοφορεί την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, ο Ζαν Λικ Μελανσόν δηλώνει ότι δεν θα ανταλλάξει «κάποιες προγραμματικές αρχές έναντι μιας έδρας στις βουλευτικές εκλογές».

«Κανείς δεν πιστεύει ότι μπορεί να κυβερνηθεί μια χώρα από μια συνεργασία ανθρώπων που περιμένουν ανά πάσα στιγμή να πυροβολήσουν ο ένας τον άλλο», δηλώνει ο ριζοσπάστης αριστερός Μελανσόν, υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές.

Ενα κείμενο που ζητάει να συνεργαστούν οι τρεις υποψήφιοι της αριστεράς στη Γαλλία, ο Ζαν Λικ Μελανσόν («Ανυπότακτη Γαλλία»), ο Μπενουά Αμόν (Σοσιαλιστικό κόμμα) και ο Γιανίκ Ζαντό (Οικολόγοι) συγκέντρωσε ήδη 42.000 υπογραφές. Κανείς από τους τρεις υποψηφίους δεν συγκεντρώνει μόνος του ικανοποιητικά ποσοστά για να εκλεγεί στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα γίνουν τον προσεχή Απρίλιο. Ο Οικολόγος Ζαντό, πάντως, αντίθετα με τον ριζοσπάστη Μελανσόν είναι πρόθυμος να ενώσει τις δυνάμεις του με τον Μπενουά Αμόν προκειμένου να κλείσουν τον δρόμο προς την προεδρία της Γαλλίας στον Εμμανουέλ Μακρόν, που φέρεται ως φαβορί ελλείψει άλλου αξιόπιστου υποψηφίου. Ο Ζαντό έκανε έκκληση «να ξεπεραστούν οι κομματικοί στρατοί και τα Εγώ» ώστε να σφραγιστεί μια συμφωνία, στις επόμενες δύο εβδομάδες, με τον Μπενουά Αμόν και τον Ζαν Λικ Μελανσόν, παρά τα σοβαρά εμπόδια.

Ο νεο-κομμουνιστής Ζαν Λικ Μελανσόν, παρότι οι δημοσκοπήσεις του δίνουν μόνο 5% στις προεδρικές εκλογές του Απριλίου, όχι μόνο δεν θέλει να συνεργαστεί με κανέναν, αλλά θεωρεί ότι το κυβερνών Σοσιαλιστικό κόμμα πρέπει να συνεργαστεί μαζί του: «Αν εκλεγώ για τον δεύτερο γύρο, θα προτείνω στους Σοσιαλιστές και στους Οικολόγους, αν θέλουν να έρθουν σε ρήξη με το παρελθόν, να κυβερνήσουν μαζί μας» δήλωσε.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι δεν έχει καμία επαφή με τον υποψήφιο του Σοσιαλιστικού κόμματος Μπενουά Αμόν: «Εχει τόσα πολλά πράγματα να κάνει. Επισκέφθηκε τον Καζνέβ (πρωθυπουργός, Σοσιαλιστικό κόμμα), τον Φρανσουά Ολάντ (πρόεδρος, Σοσιαλιστικό κόμμα) και διαπραγματεύεται με τις συνιστώσες του Σοσιαλιστικού κόμματος. Είναι πολύ απασχολημένος, Δεν του κρατάω κακία».

«Πιστεύετε πραγματικά ένα δευτερόλεπτο ότι αν ο Μπενουά Αμόν κι εγώ δίναμε τα χέρια, τότε εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι θα χοροπηδούσαν από ενθουσιασμό και θα τα ξεχνούσαν όλα;», πρόσθεσε ο Μελανσόν. «Αντίθετα. Ολοι θα έφευγαν μακριά, όσοι δεν είναι έτοιμοι να συγχωρήσουν το Σοσιαλιστικό κόμμα. Ο Αμόν πρέπει να το καταλάβει: όσοι τον ψήφισαν το έκαναν για να απομακρυνθεί ο Μανουέλ Βαλς και η πολιτική του», είπε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μελανσόν Αμόν συνεργασία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ