Οι περισσότεροι Γερμανοί πιστεύουν ότι ο Σταϊνμάγερ θα είναι ένας καλός πρόεδρος - iefimerida.gr

Οι περισσότεροι Γερμανοί πιστεύουν ότι ο Σταϊνμάγερ θα είναι ένας καλός πρόεδρος

Φωτογραφία: AP/ Michael Sohn
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άποψη ότι ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ θα είναι ένας καλός πρόεδρος εκφράζουν οι περισσότεροι Γερμανοί, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Στην έρευνα της εταιρείας Emnid που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Bild, το 59% των ερωτηθέντων δήλωσε βέβαιο ότι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας θα τα πάει καλά αφού διαδεχθεί τον πρώην πάστορα Γιοάχιμ Γκάουκ. Το 19% θεωρεί αντιθέτως ότι δεν θα είναι επαρκής στα νέα του καθήκοντα.

Ο 61χρονος παραιτήθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών τον περασμένο μήνα για να διεκδικήσει την προεδρία, αφού ο 77χρονος Γκάουκ γνωστοποίησε τον περασμένο Ιούνιο πως δεν θα είναι υποψήφιος για δεύτερη θητεία λόγω της προχωρημένης ηλικίας του. Η θητεία του ολοκληρώνεται στις 17 Μαρτίου.

Η απόφαση της Ανγκελα Μέρκελ να στηρίξει τον υποψήφιο του SPD δεν ήταν εύκολη για εκείνη, αναφέρει η Bild. Η Ομοσπονδιακή Συνέλευση, ένα ειδικό σώμα που αποτελείται από 630 μέλη της Μπούντεσταγκ και ισάριθμους αντιπροσώπους των ομόσπονδων κρατιδίων, θα εκλέξει τον νέο πρόεδρο της Γερμανίας αργότερα σήμερα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ