Σόιμπλε κατά Σουλτς για την Ελλάδα: Δεν αλλάζουμε κάτι στη χώρα αν κάνουμε «κούρεμα» χρέους - iefimerida.gr

Σόιμπλε κατά Σουλτς για την Ελλάδα: Δεν αλλάζουμε κάτι στη χώρα αν κάνουμε «κούρεμα» χρέους

Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα βέλη του κατά του Μάρτιν Σουλτς εξαπέλυσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και για το ελληνικό ζήτημα.

«Για να φτάσουμε σε μια (Ευρωπαϊκή) Ενωση ανάληψης ευθύνης (για τα χρέη των χωρών μελών) θα πρέπει να περιορίσουμε το ρίσκο, ο κ. Σουλτς όμως ζητά ευρωομόλογο και μεγαλοθυμία απέναντι στους Ελληνες. Εάν προχωρήσουμε σε κούρεμα χρέους, δεν αλλάζουμε κάτι στη χώρα», είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξη στο «Spiegel», το οποίο κυκλοφόρησε σήμερα, Σάββατο.

Οταν ο δημοσιογράφος του επεσήμανε ότι ο υποψήφιος σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος έχει στο πλευρό του το ΔΝΤ ο Σόιμπλε απάντησε: «Οχι, ο κ. Σουλτς θέλει να επιβληθούν λιγότερες μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, το ΔΝΤ όμως ζητά περισσότερες. Αλλά όταν προκύπτει η εντύπωση ότι υπογράφουμε μια συνθήκη, αλλά πρόκειται μόνο για ένα κομμάτι χαρτί, που σε περίπτωση ανάγκης δεν μπορούμε εφαρμόσουμε, τότε αυτό είναι η καλύτερη τροφή για τους ευρωσκεπτικιστές στη Γερμανία».

Το ελληνικό ζήτημα δεν ήταν η μοναδική πηγή των επικρίσεων του Σόιμπλε προς το πρόσωπο του Σουλτς, αφού τον κατηγόρησε ότι στη ρητορική του αναμειγνύει με επιτυχία τον Ομπάμα και τον Τραμπ. «Τον Τραμπ γιατί»; τον ρώτησε ο δημοσιογράφος. «Οταν ο Σουλτς φωνάζει στους οπαδούς του ''κάντε και πάλι την Ευρώπη μεγάλη'' είναι επακριβώς αυτό που λέει ο Τραμπ», εξήγησε ο Σόιμπλε. «Με τον λαϊκιστικό τρόπο με τον οποίο εξορκίζει την υποτιθέμενη ρήξη της κοινωνίας ακολουθεί τη μέθοδο του αμερικανικού προεκλογικού αγώνα», πρόσθεσε.

Ακόμη, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κάλεσε σε ραντεβού με την πραγματικότητα τον υποψήφιο καγκελάριο των Σοσιαλδημοκρατών, για να συγκρίνει τις ελλείψεις σε σχολικές υποδομές στο κρατίδιο της Ρηνανίας Βεστφαλίας, όπου κυβερνάται από Σοσιαλδημοκράτες, με άλλα κρατίδια, όπως της Βαυαρίας που έχουν άλλη τοπική κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ