Ρυμουλκήθηκε εμπορικό πλοίο από το λιμάνι της Σητείας -Είχε μείνει ακυβέρνητο - iefimerida.gr

Ρυμουλκήθηκε εμπορικό πλοίο από το λιμάνι της Σητείας -Είχε μείνει ακυβέρνητο

Φωτογραφία αρχείου: Intime/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο λιμάνι της Σητείας ρυμούλκηθηκε και πλαγιοδέτησε με ασφάλεια το φορτηγό πλοίο «Destiny», που είχε μείνει ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης.

Στο πλοίο βρίσκονταν 8 αλλοδαποί πλήρωμα, στη θαλάσσια περιοχή 24 ν.μ. βόρεια της Σητείας.

Η λιμενική αρχή Σητείας ενημερώθηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, για περιστατικό ακυβερνησίας πλοίου με σημαία Σιέρα Λεόνε, το οποίο είχε αποπλεύσει κενό φορτίου από το λιμάνι Τσανάκκαλε της Τουρκίας με προορισμό το λιμάνι της Σητείας.

Αμεσα τέθηκε σε εφαρμογή, υπό το συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, το τοπικό σχέδιο έρευνας και διάσωσης και για την περιοχή απέπλευσε περιπολικό σκάφος του λιμενικού, καθώς και το ρυμουλκό «Μινώταυρος Α» το οποίο τελικά ρυμούλκησε και πλαγιοδέτησε με ασφάλεια το «Destiny» στο λιμάνι της Σητείας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο απόπλους του φορτηγού πλοίου απαγορεύτηκε μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση πιστοποιητικού από τον αρμόδιο νηογνώμονα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φορτηγό πλοίο Σητεία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ