Κατατέθηκε νομοσχέδιο που προβλέπει την ίδρυση ευρωπαϊκού πολιτικού κόμματος στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Κατατέθηκε νομοσχέδιο που προβλέπει την ίδρυση ευρωπαϊκού πολιτικού κόμματος στην Ελλάδα

Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη δυνατότητα ίδρυσης ευρωπαϊκού κόμματος στην Ελλάδα προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, που κατατέθηκε την Παρασκευή στην Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Το νομοσχέδιο έχει τίτλο «Συμπληρωματικά μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (EE, EΥPATOM) 1141/2014 περί Ευρωπαϊκών Πολιτικών Κομμάτων και Ιδρυμάτων, μέτρα επιτάχυσνης του κυβερνητικού έργου αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις».

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει ακόμη ρύθμιση, που θα επιλύει το πρόβλημα που προέκυψε με τα δεδουλευμένα των συμβασιούχων στους ΟΤΑ – κυρίως των καθαριστριών - λόγω «μπλόκου» των Επιτρόπων του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Επίσης, το νομοσχέδιο ρυθμίζει τις αρμοδιότητες για τη χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας από το Υπουργείο Εσωτερικών, μετά τη διάσπαση του Υπουργείου και την αυτονόμηση της Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Το νομοσχέδιο

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ νομοσχέδιο Κόμμα πολιτικό ευρωπαϊκό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ