Τέσσερις νέες αποφάσεις του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες - Παραμένει αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά - iefimerida.gr

Τέσσερις νέες αποφάσεις του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες - Παραμένει αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά

Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τέσσερις νέες αποφάσεις εξέδωσε η Ολομέλεια του ΣτΕ, σε δίκες που θεωρήθηκαν κατηργημένες μετά την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου, με την οποία ο βασικός πυρήνας του νόμου Παππά κρίθηκε αντισυνταγματικός.

Οι αποφάσεις αφορούν την Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας και τους τηλεοπτικούς σταθμούς ΑΝΤ1 και ΣΚΑΪ. Με τις προσφυγές τους, ζητούσαν την ακύρωση της υπουργικής απόφασης με την οποία μεταβιβαζόταν στον Γ.Γ ενημέρωσης και επικοινωνίας η αρμοδιότητα για τη σύσταση ειδικής επιτροπής ενστάσεων στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας παροχής των τηλεοπτικών αδειών.

Παράλληλα, η Ολομέλεια με την υπ΄ αριθμ. 365/2017 απόφασή της, έκανε δεκτή την αίτηση του τηλεοπτικού σταθμού Σταρ που ζητούσε να ακυρωθεί η ίδια υπουργική απόφαση, όπως αυτή τροποποιήθηκε μεταγενέστερα (24.5.2016).

Οι ανώτατοι δικαστές επανέλαβαν στις αποφάσεις τους, ότι μόνο αρμόδιο για την διαγωνιστική διαδικασία και την παροχή τηλεοπτικών αδειών είναι το ΕΣΡ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣτΕ τηλεοπτικές άδειες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ