Τσαβούσογλου: Είναι πολύ καλές οι σχέσεις μας με την Ελλάδα! - iefimerida.gr

Τσαβούσογλου: Είναι πολύ καλές οι σχέσεις μας με την Ελλάδα!

Φωτογραφία: AP Photo/Mary Altaffer
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολύ καλές χαρακτήρισε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξή Τύπου στην Ισπανία.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο για το εάν η Τουρκία έχει ξεπεράσει τη συνθήκη της Λωζάνης κι αν ακολουθεί πλέον μία νέο-οθωμανική πολιτική, ανέφερε ότι: «Η Τουρκία έχει γίνει μία χώρα που τηρεί πάντα το λόγο της και σέβεται τις συμφωνίες που έχει υπογράψει. Φυσικά και κάποιες μπορεί να κρίνονται. Και η Ισπανία δεν έχει υπογράψει στο παρελθόν συμφωνίες που τώρα τις κρίνει; Για παράδειγμα πριν από 22 χρόνια υπέγραψε μία συμφωνία με τη Βοσνία. Ήταν μία συμφωνία ανάγκης προκειμένου να τελειώσει ο πόλεμος, αλλά μπορεί τώρα να πει κάποιος ότι ''ήταν μία σπουδαία συμφωνία'';».

«Η Τουρκία σέβεται απολύτως την εδαφική ακεραιότητα των γειτονικών της χωρών. Ναι, με την Ελλάδα έχουμε κάποια προβλήματα και οι απόψεις μας δεν τείνουν στο να αυξάνουν την ένταση, αλλά να τη μειώνουν», πρόσθεσε, σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο»

«Οι σχέσεις μας με την Ελλάδα είναι πολύ καλές και τα διπλωματικά μας κανάλια ανοιχτά. Δηλαδή, αυτό που θέλω να πω είναι ότι το να κρίνουμε συμφωνίες του παρελθόντος είναι ελευθερία έκφρασης. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι η Τουρκία εποφθαλμιά τα εδάφη των γειτόνων της», κατέληξε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μεβλούτ Τσαβούσογλου Ελλάδα Τουρκία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ