«Οχι» από Ρέγκλινγκ σε ΔΝΤ: Δεν χρειάζεται περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους - iefimerida.gr

«Οχι» από Ρέγκλινγκ σε ΔΝΤ: Δεν χρειάζεται περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε άρθρο του στους Financial Times ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγλινγκ απορρίπτει το κάλεσμα του ΔΝΤ για «σημαντική ελάφρυνση» του ελληνικού χρέους τονίζοντας ότι δεν αποτελεί αιτία ανησυχίας.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ESM, οι απαισιόδοξες προβλέψεις του ΔΝΤ οφείλονται στο γεγονός ότι οι αναλυτές του δεν έχουν κατορθώσει ακόμα συνυπολογίσουν τα πλεονεκτήματα που απολαμβάνει η Ελλάδα ως μέλος της ευρωζώνης και τις εγγυήσεις που έχουν δώσει οι εταίροι της.

«Η λύση για την Ελλάδα δεν έγκειται σε περαιτέρω ελάφρυνση χρέους, αλλά στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων», αναφέρει ενώ τονίζει ότι η Ελλάδα έχει λάβει μεγαλύτερη βοήθεια για απομείωση του χρέους σε σχέση με οποιαδήποτε άλλο κράτος στην ιστορία.
Τέλος, ο κ. Ρέγκλινγκ σημειώνει ότι το «κούρεμα» που υπέστησαν οι ιδιώτες πιστωτές το 2012 και οι διευκολύνσεις που δέχτηκαν οι Ευρωπαίοι διασφαλίζουν πως το κόστος εξυπηρέτησης του ελληνικού χρέους συγκαταλέγεται στα χαμηλότερα στην Ευρώπη. Όπως αναφέρει μάλιστα θα μείνει έτσι «για πολύ καιρό».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κλάους Ρέγλινγκ ΔΝΤ ελάφρυνση χρέους
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ