Die Welt για Μητσοτάκη: Αν διεξάγονταν αύριο εκλογές, θα γινόταν πρωθυπουργός - iefimerida.gr

Die Welt για Μητσοτάκη: Αν διεξάγονταν αύριο εκλογές, θα γινόταν πρωθυπουργός

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: INTIME NEWS
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν διεξάγονταν αύριο εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα γινόταν πρωθυπουργός, αναφέρει η Die Welt σε άρθρο της με τίτλο «O Eλληνας μεταρρυθμιστής».

Και αυτό διότι στις δημοσκοπήσεις το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, του οποίου είναι πρόεδρος ο κ. Μητσοτάκης, βρίσκεται μπροστά και ο ΣΥΡΙΖΑ θα ερχόταν δεύτερος, συνεχίζει.

Το εντυπωσιακό, κατά τη γερμανική εφημερίδα, είναι ότι «ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος ανήκει στη φιλελεύθερη πτέρυγα του συντηρητικού κόμματος, εμφανίζεται με ένα πρόγραμμα το οποίο ήταν πολύ αντιδημοφιλές. Είναι υπέρ των μεταρρυθμίσεων, των ιδιωτικοποιήσεων και της συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση. Ο 48χρονος πολιτικός, ο οποίος έχει σπουδάσει στα πανεπιστήμια του Χάρβαρντ και του Στάνφορντ οικονομία και διεθνείς σχέσεις, ωφελείται (όμως) από το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας δεν είναι δημοφιλής».

Σύμφωνα με την εφημερίδα του Βερολίνου, εμπόδια στον κ. Μητσοτάκη για να γίνει πρωθυπουργός «στέκονται η συντηρητική και εχθρική στον εκσυγχρονισμό πτέρυγα του κόμματος του και η καταγωγή του. Προέρχεται από μια πλούσια, παλαιά πολιτική οικογένεια της χώρας. Ο πατέρας του ήταν πρωθυπουργός. Γι' αυτό και ορισμένοι Έλληνες αμφισβητούν την ικανότητά του για ανανέωση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κυριάκος Μητσοτάκης Die Welt
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ