​To νέο Nissa Micra έχει αλλάξει ριζικά και έχει αναβαθμιστεί - iefimerida.gr

​To νέο Nissa Micra έχει αλλάξει ριζικά και έχει αναβαθμιστεί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η 5η γενιά του επιτυχημένου Nissan Micra έχει σχεδιαστεί από λευκό χαρτί και αυτό γίνεται άμεσα αντιληπτό, καθώς δεν έχει καμία μα καμία σχέση με την προηγούμενη.

Καταρχήν είναι αισθητά μεγαλύτερη, μιας και το μήκος της έχει αυξηθεί κατά 17,4 εκατοστά φτάνοντας σχεδόν τα 4,0 μέτρα, το ίδιο έχει συμβεί και με το πλάτος της (+7,8 εκατοστά), ενώ το μήκος της έχει μειωθεί κατά 5,5 εκατοστά, προκειμένου η συνολική εικόνα να είναι πιο δυναμική.
Πράγματι οι designers της Ιαπωνικής εταιρείας πέτυχαν το τελευταίο, καθώς και ο σχεδιασμός είναι πιο δυναμικός, χάρη στις έντονες γραμμώσεις του αμαξώματος, τη χαρακτηριστική μάσκα, αλλά και τους προβολείς με τα LED φωτα ημέρα. Πέρα από δυναμικό το αμάξωμα είναι και αεροδυναμικό, με συντελεστή οπισθέλκουσας 0,29.

​To νέο Nissa Micra έχει αλλάξει ριζικά και έχει αναβαθμιστεί  | iefimerida.gr 0
​To νέο Nissa Micra έχει αλλάξει ριζικά και έχει αναβαθμιστεί  | iefimerida.gr 1

Στο εσωτερικό η προσέγγιση είναι πιο συμβατική, με έναν ευανάγνωστο πίνακα οργάνων και μια μεγάλη οθόνης αφής, το μέγεθος της οποίας φτάνει μέχρι και τις 7 ίντσες, στο κέντρο του ταμπλό. Φυσικά υπάρχουν δυνατότητες διασύνδεσης με smartphones, όλα τα συστήματα υποβοήθησης, από την αυτόνομη πέδηση έως και την προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας, μέχρι και ηχοσύστημα Bose που είναι στάνταρ στην πλούσια έκδοση Techna.
Oι χώροι για τους επιβάτες στο εσωτερικό είναι άνετοι, μιας και πριμοδοτούνται από το μεγάλο μεταξόνιο των 2,525 μέτρων (+75 χιλιοστά), ενώ απόλυτα ικανοποιητικό είναι και το πορτμπαγκάζ με ελάχιστη χωρητικότητα 300 λίτρων και μέγιστη 1.004 -η τελευταία τιμή με πλήρη ανάκλιση της διαιρούμενης (60:40) πλάτης του πίσω καθίσματος.

​To νέο Nissa Micra έχει αλλάξει ριζικά και έχει αναβαθμιστεί  | iefimerida.gr 2
​To νέο Nissa Micra έχει αλλάξει ριζικά και έχει αναβαθμιστεί  | iefimerida.gr 3

Στην Ελλάδα το νέο Micra θα πωλείται με 3 κινητήρες: τον diesel 1.5 dCI της Nissan στην έκδοσή του με τους 90 ίππους και τα 220 Nm, τον turbo 3κύλινδρο βενζίνης 0.9 IG-T με επίσης 90 ίππους και 140 Nm ροπής και το βασικό ατμοσφαιρικό σύνολο βενζίνης, με τρεις κυλίνδρους κι αυτός, που από 1.000 κυβικά αποδίδει 73 ίππους. Σε κάθε περίπτωση το κιβώτιο είναι 5 σχέσεων, ενώ αργότερα θα υπάρχει και αυτόματη έκδοση CVT.
Στο δρόμο το καινούργιο υπερ- μίνι της Nissan, που βασίζεται σε μια νέα εκδοχή του πλαισίου V-platform και θα κατασκευάζεται στη Γαλλία, ξεχωρίζει με τον καλό συνδυασμό άνεσης και δυνανικών χαρακτηριστικών, καθώς και με την ιδιαίτερα καλή ποιότητα κύλισής του.
Το νέο Nissan Micra θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα την άνοιξη.

​To νέο Nissa Micra έχει αλλάξει ριζικά και έχει αναβαθμιστεί  | iefimerida.gr 4
​To νέο Nissa Micra έχει αλλάξει ριζικά και έχει αναβαθμιστεί  | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ